L’Ajuntament rep els resultats dels projectes d’estalvi energètic en edificis públics, que inclouen propostes de millora

Divendres, 9 d’abril de 2021

La iniciativa va arrencar el 2019 i es van analitzar consums fins al 2020 de l’escola, la Casa de la vila i el Casal de la Gent Gran

L’Ajuntament de Castellví ha rebut, de mans de la Diputació de Barcelona, els resultats dels projectes 50/50 i Passa l’energia que es van dur a terme entre el 2019 i el 2020 per fomentar l’estalvi energètic d’edificis públics i analitzar-ne els consums per veure com poden ser més eficients. En el cas del projecte 50/50, que es va fer a l’escola, es va comptar també amb la participació de la comunitat educativa del centre, on es van posar en marxa petites accions quotidianes per fomentar la reducció dels consums i l’ús eficient de l’energia.

L’anàlisi a l’edifici del col·legi Mare de Déu de Montserrat va consistir en estudiar les despeses tant d’energia elèctrica com de calefacció, i es van posar en marxa algunes accions de millora i sensibilització entre l’alumnat i el cos docent del centre. En aquest edifici, es va aconseguir un estalvi d’energia elèctrica durant els mesos de funcionament del projecte de 1.856 kWh, fet que va suposar 324 euros menys i una reducció de 578kg de CO2. En el cas del consum de calefacció no es va poder reduir el consum de combustible. 

Per a aquest centre, les recomanacions, a banda de seguir amb les bones pràctiques implantades amb el projecte 50/50, consisteixen sobretot en gestionar millor les portes d’accés per no perdre l’escalfor a l’hivern i canviar els llums per led. El document proposa també estudiar el canvi de la caldera actual de gasoil per una de biomassa i instal·lar plaques solars per al consum elèctric.

Pel que fa a l’anàlisi de l’Ajuntament i el Casal de la gent gran en el marc del projecte Passa l’energia, s’ha determinat que els majors consums elèctrics provenen en el cas de l’Ajuntament de la calefacció els mesos d’hivern i, al Casal, de l’aire condicionat a l’estiu.

A l’Ajuntament, se suggereix millorar l’aïllament de l’accés principal i de la zona de l’OAC –aquesta darrera acció ja es va dur a terme el segon semestre del 2020–, i en el cas del Casal, millorar també els tancaments perimetrals per no perdre eficiència energètica. En un i altre cas, es proposa també canviar l’enllumenat interior a tecnologia led i estudiar la possibilitat d’alimentar els edificis amb electricitat provinent de producció solar.

Darrera actualització: 9.04.2021 | 13:51