Informació general

Castellví de Rosanes és una població que es troba situada a la comarca del Baix Llobregat, a tocar de l’Alt Penedès i a només 30 quilòmetres de Barcelona. El terme municipal té una extensió de 16,4 km2.

Etimològicament, el nom de Castellví de Rosanes prové d’una antiga baronia que s’anomenava Castellvell de Rosanes (Castellvell–> Castellvei–> Castellví). L'origen etimològic de "Rosanes" no està del tot clar. Les restes del castell, en runes, són dalt d'un turó que domina la part alta del terme (no visitable).

A Castellví de Rosanes destaca la caseria dels Àngels i la seva capella, el santuari de Miralles —un antic monestir augustinià— i l’entorn paisatgístic, on predomina el bosc i que conserva una munió de masies. La tradició del cava, per la proximitat amb el Penedès, es manté encara viva.

Dades d’interès

  • Població: 2.089 habitants (xifra oficial a 1 de gener del 2023).
  • Extensió: 16,4 km2
  • Comarca: Baix Llobregat. Municipi del Baix Llobregat, al sector més septentrional de les muntanyes d’Ordal (puig de la creu de l’Aragall, 545 m alt). El terme arriba fins al riu Anoia. Hi ha 1.270 ha de superfície forestal. En l’àmbit agrícola, el municipi compta amb 158 ha de terres llaurades i 2 ha de terres de pastura permanents. Dins dels conreus, 10 ha són de conreus herbacis, 23 ha de fruiters, 7 ha d’olivera i 38 ha de vinya, essent aquest el conreu predominant (dades 2015 departament d’Agricultura). El nucli urbà és en un coster, a 1,5 km de la riba dreta de l’Anoia.
  • Clima: És típicament mediterrani amb una mitjana anual d’entre 7 i 9 graus centígrads a l’hivern i d’entre 28 i 30 graus centígrads a l’estiu. Els mesos de juliol i agost corresponen amb el període de mínims de pluja i màxims de temperatura. Els màxims quant a precipitacions es registren en general a la tardor.
  • Indicadors socioeconòmics: Castellví de Rosanes en xifres a Idescat (enllaç extern)

Festius locals

  • 2024: 27 de maig i 30 de setembre

El municipi en xifres


Programa Hermes

Per consultar dades socioeconòmiques sobre el municipi, podeu accedir al Programa HERMES - Sistema d'Informació Socioeconòmica Local de la Diputació de Barcelona

Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)


Podeu consultar les dades del municipi al portal de l'Idescat

Darrera actualització: 23.02.2024 | 08:57
Darrera actualització: 23.02.2024 | 08:57