Evacuació en cas d'incendi forestal

Consulteu les mesures de prevenció que trobareu a la pàgina

En cas d'incendi pròxim a les zones urbanes, en la majoria de casos se sol optar per confinar la població als seus domicilis com a mesura més segura.

No obstant això, pot ser que en ocasions es decideixi evacuar un barri o part del mateix. En aquests casos, l'ordre d'evacuació només pot venir dels cossos d'emergències i convé no prendre aquest tipus de decisions de forma unilateral per evitar riscos.

SI LES AUTORITATS US ORDENEN EVACUAR, ELS PUNTS DE REUNIÓ SÓN:

  • Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina (C/St. Llorenç de Morunys, 6bis): Can Sunyer, Valldaina, la Garjola
  • Escola vella (Av. Mare de Déu de Montserrat, 29): Taió, Miralles, els Àngels, nucli antic.

-----------------------------------------------------------------

Persones amb necessitats especials en cas d’una evacuació

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes fa trameses periòdiques de formularis a les llars per saber quines persones poden tenir necessitats especials en cas d’evacuació, sigui per problemes de mobilitat o per causa d’alguna malaltia, per exemple. Si alguna persona es troba en una situació que l’impedís procedir a l’evacuació pels seus propis mitjans i no ha avisat l’Ajuntament, cal que ho faci tan aviat com li sigui possible.

Actuacions 2022

Repartiment a tots els domicilis dels fulls de petició d’evacuació especial en cas d’emergència. Actualització via telefònica de la informació rebuda en anys anteriors.

Actuacions 2021

Reforç per canals digitals de la comunicació d'evacuacions especials per arribar a nous col·lectius.

Actuacions 2020

Repartiment a tots els domicilis dels fulls de petició d’evacuació especial en cas d’emergència.

Actuacions 2019

Repartiment a tots els domicilis dels fulls de petició d’evacuació especial en cas d’emergència per part de l’agent cívica municipal. Actualització de la base de dades d’evacuacions especials.

Actuacions 2018

Enviament a tots els domicilis dels fulls de petició d’evacuació especial en cas d’emergència.

Actuacions 2017

Campanya informativa de recordatori de les peticions d’evacuació especial de persones que no podrien desplaçar-se pels seus propis mitjans en cas d’emergència.

Actuacions 2016

L’estiu del 2016, s’han repartit novament els plànols d’evacuació a totes les urbanitzacions del municipi, per tal que la ciutadania el tingui a mà.

 

El ‘Pla d’actuació municipal’ en cas incendis forestals és un document homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya (Generalitat de Catalunya) que conté, de manera planificada, totes aquelles respostes a desplegar davant d’una situació de Risc per foc forestal.

En aquest apartat, trobareu la informació sobre el ‘Pla d’evacuació de les urbanitzacions (PEU)’ en cas d’incendi. L’avís d’evacuació, en cas que fos necessari, es faria per megafonia. En aquest cas, caldrà que seguiu la ruta marcada al plànol lliurat al vostre domicili. Si no teniu el plànol en paler, el podeu descarregar en aquesta pàgina en format pdf.

Darrera actualització: 01.07.2022 | 14:14