Animals

La possessió d’un animal de companyia, ja sigui un gos, un gat o un ocell és un acte de responsabilitat. La tinença irresponsable d’animals és la principal causa de l’abandonament.

Tenir un gos o un gat implica tenir-ne cura de la seva salut i coneixement de les seves necessitats. Hem de saber que un animal ens donarà satisfaccions, però que també ens suposarà compromisos per la nostra part com, en el cas d’un gos, treure’l a passejar.

L’abandonament és un acte d’irresponsabilitat que té conseqüències negatives tant per l’animal com per a la societat. Per un costat l’animal al carrer queda exposat a qualssevol tipus de penalitat i sofriment, per l’altre, l’abandonament d’animals afecta de moltes maneres la nostra societat, com accidents a la carretera, brutícia pels carrers, fins a arribar a agressions a persones o a altres animals que creen l’alarma social.

Obligacions de les persones propietàries

Si tens un gos, gat o fura i vius a Castellví de Rosanes, a més de tenir la teva mascota amb el xip corresponent, caldrà que la donis d'alta al cens municipal.

Si mail el perds, podrà tornar més ràpid a casa teva, ja que de seguida sabrem que és teu.

En cas que el teu gos sigui d'una raça considerada potencialment perillosa, caldrà a més que sol·licitis la llicència corresponent, d'acord amb la normativa vigent.

Animals exòtics

Actualment no és possible autoritzar la tinença d’espècies animals perquè ha prescrit el període d’autoritzacions. Només és permesa la tinença d’aquests exemplars a les persones que els hagin declarat amb anterioritat i disposin d’autorització administrativa, així com en els casos d’investigació, salut o seguretat per a les persones, mitjançant autorització específica.

La tinença dels animals exòtics està regulada, cal informar-ne de la possessió a les autoritats competents abans de l’1 de gener de 2022, i cal marcar-los amb microxip per poder registrar-los i identificar-los.

Així mateix, els propietaris han d’informar immediatament de l’alliberament accidental d’aquests animals i no podran comercialitzar, reproduir ni cedir aquests exemplars.

Darrera actualització: 19.01.2022 | 13:52