Pacte d’alcaldes i alcaldesses per a l’energia sostenible (PAES)

Castellví de Rosanes contra el canvi climàtic

Logo del PAESCastellví de Rosanes està adherit al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Amb la signatura del Pacte, el municipi es compromet a rebaixar les emissions de CO2 en un 20% abans de l’any 2020. El CO2 i els altres gasos d’efecte hivernacle generats per l’activitat humana tenen un paper important en l’escalfament global i el canvi climàtic.

Els gasos d’efecte hivernacle són generats per sectors molt diversos, com per exemple la indústria i la producció elèctrica, però també per activitats pròpies dels municpis, com ara l’enllumenat públic, el funcionament dels equipaments municipals o el tractament de residus.

Arran de l’adhesió al Pacte, Castellví ha aprovat un Pla d’Acció per l’energia sostenible (PAES), que fa un inventari de les emissions de CO2 de municipi i que defineix les actuacions necessàries per rebaixar el consum d’energia i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Per redactar el PAES, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració d’empreses de consultoria ambiental i amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 21.09.2020 | 13:38