L’AJUNTAMENT DE CASTELLVÍ DE ROSANES ACTIVA NOUS PROTOCOLS D’ATENCIÓ D’URGÈNCIES I MANTÉ EL SUPORT INTENSIU A LES PERSONES VULNERABLES

Dilluns, 16 de març de 2020

La Guàrdia Municipal atendrà trucades urgents les 24h del dia. S’afegeixen a les mesures de prevenció aprovades la setmana passada.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha activat nous protocols d’atenció d’urgències i manté el suport intensiu a les persones més vulnerables amb motiu de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, que se sumen a les mesures ja preses la setmana passada.

En el cas de la Guàrdia Municipal, s’amplia l’atenció d’urgències a les 24 h al dia. Es demana que es faci ús del telèfon del servei (686 925 484) només en cas que sigui realment urgent. Per a consultes i dubtes, cal adreçar-se a l’Ajuntament en horari d’oficina (937 751 942) i per a urgències mèdiques, trucar al 061.

Els Serveis Socials municipals, per la seva part, estan fent seguiment intensiu de totes les persones del municipi en situació de vulnerabilitat. Amb tot, en cas de necessitat sobrevinguda, les persones vulnerables o en situació de dependència cal que s’adrecin ràpidament a Serveis Socials:

  • Si no poden fer la compra de menjar, productes farmacèutics o altres béns i serveis de primera necessitat.
  • Si creuen poder necessitar el servei de Teleassistència i que no el tenen. Sobretot si són persones grans que viuen soles o en parella i sense altres familiars a prop seu.
  • Les persones que tinguin beca-menjador escolar, per avisar d’aquesta circumstància.

Recordatoris generals

És important que tothom segueixi les mesures de prevenció, higiene i distanciament social d’una forma estricta i fent-se responsable, tant pel propi bé com pel de tota la comunitat. S’insisteix novament en la importància de no escampar falsos rumors i informació no contrastada i de comprovar sempre què diuen les fonts oficials.

Des de l’Ajuntament es vetllarà en tot moment perquè els serveis municipals bàsics estiguin operatius i tindran diferents canals de comunicació oberts. L’abastiment de les botigues està garantit per les administracions públiques. Per això es demana al veïnat que actuï amb la màxima tranquil·litat, sobretot pel que fa a la compra d’aliments.

  • Telèfon de l’Ajuntament: 937 751 942 (horari d’oficina)
  • Telèfon de la Guàrdia municipal: 686 925 484 (24 h urgències)
  • Correu de l’Ajuntament: info@castellviderosanes.cat

Si us trobeu malament:

  • Contacteu amb el 061 (gratuït). Urgències sanitàries i per coronavirus.
  • En cas que el vostre estat de salut sigui greu i necessiteu d’assistència d’emergència, truqueu al telèfon 112.
  • El consultori de Castellví atén només via telèfon 937 736 225. Per contactar amb el CAP Sant Andreu: 936 530 099

Sortiu només de casa per:

  • Comprar aliments i productes de farmàcia. Anar al banc.
  • Anar a la feina.
  • Assistència a centres sanitaris i causa de força major o de necessitat.

En cas que tingueu gos, la direcció general de Derechos de los animales recorda que els passejos han de ser curts i només per cobrir les necessitats fisiològiques de l’animal, i que no es pot tenir contacte amb altres animals o persones.

Qualsevol d’aquestes sortides s’ha de fer de forma INDIVIDUAL.

Procediments administratius en curs

El RD 463/2020, de 14 de març, estableix també que queden suspesos els terminis per a la tramitació dels procediments administratius gestionats per les administracions públiques, de manera que els còmputs de terminis es reprendran quan s’aixequi l’estat d’alarma.

En cas que tingueu alguna consulta sobre algun cas particular, adreceu-vos per via telefònica o per correu electrònic a l’Ajuntament.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 14:34