Presentació de llibre: 'Els ocells et bressolen', de Teresa Borrut

Dissabte, 20 d’abril de 2024 a les 12:00

Amb presència de l'autora i la protagonista

Presentació del llibre 'Els ocells et bressolen. La història de la tieta', de l'escriptora Teresa Borrut. L'acte comptarà amb la presència de la pròpia autora i també de la protagonista de les històries que es narren en aquesta creació literària. 

Sinopsi de la novel·la

La tieta Aurora tenia tres anys quan va esclatar la guerra civil, amb cinc anys fugia dels bombardejos dalt d’un carro ple de farcells i en tenia set quan feia l’estraperlo per portar quelcom de menjar a casa. 
«Els ocells et bressolen» explica, en primera persona, la vida de la tieta, que s’inicia en plena Segona República i que transcorre pels episodis més convulsos del segle XX, on la guerra civil, la postguerra, l’exili, la Segona Guerra Mundial, els quaranta anys de franquisme i la transició fins a l’actualitat actuen de decorat marcant els diferents capítols viscuts.
Un mestre maçó proper a Jaume Aiguader i Lluís Companys, la dida del germà petit de Pau Casals, la desaparició d’un misteriós gat, l’exili a França i unes rampes de llançament de míssils nazis a Londres són només unes de les moltes històries paral·leles de la vida de la tieta, que es posen en context històric i es complementen amb la investigació i el treball de camp de l’autora, no deixant de fer una obligada reflexió actual i personal. 
El retrat d’una família qualsevol que va haver de viure uns temps excepcionals.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Saló de plens de l'Ajuntament

Darrera actualització: 13.03.2024 | 13:42