Abril 2016

“Cocinar” un presupuesto

La adecuada confección de un presupuesto, como la de una salchicha en su más modesta pero elemental función, es el medio indispensable para un fin deseado: obtener un producto de calidad, una experiencia algo más que satisfactoria. Pero la vida es demasiado corta, aparte de lo suficientemente compleja, como para poder detenerse a apreciar los entresijos constructivos y elaborativos de todo aquello que resuelve y contenta nuestras necesidades y anhelos. Queremos que exista la voluntad y que se trabaje con criterio y eficiencia para financiar nuestro bienestar, aunque quizás no nos interesa en exceso qué cifra corresponde a qué concepto y cuánto suman en total, del mismo modo que cuando nos apetece llevarnos a la boca algo que sacie nuestra hambre rápida y gustosamente, no reparamos tanto en cómo se elabora, condimenta o sirve aquello que ingerimos. Porque, al final del día y antes de irse a dormir tranquilamente, la gente solo se alegra de que la salchicha estuviera buena y bien hecha y no tanto del proceso productivo que acabó llevando dicha salchicha hasta nuestra mesa.

Sin embargo, la elaboración de un presupuesto es una tarea compleja en la que se han de apreciar no pocos factores y, para aquellos que deseen conocer los datos, la web de nuestro municipio ofrece la posibilidad de consultarlos, 24 horas al día, los 7 días de la semana.

En definitiva, todos nosotros, en tanto partes integrantes de una comunidad, esperamos que nuestros recursos sean administrados de una forma justa, equitativa, equilibrada y respetuosa con las necesidades de nuestro municipio y sobre todo de las personas que lo integran.

José Cara Escudero
Regidor de CiU

La crisi té nom de dona

En el moment socioeconòmic en què vivim, la crisi econòmica està colpejant tota la població, però sens dubte està tenint una incidència especial sobre les dones.

Si abans d’aquesta crisi les dones ja eren un col·lectiu afectat, ara segueix augmentant la bretxa salarial fins el 25% i en els pitjors casos arriba al 31%. També el risc de pobresa és major entre les dones, és d’un 25,6%; és a dir, que viuen en llars amb una renda disponible inferior al 60% dels ingressos mitjans de les llars. En els homes, aquest risc es redueix a un 2,8%.

De les persones en atur que hi ha a Castellví de Rosanes, que són 91, més del 60% són dones. És un dels municipis del Baix Llobregat on el percentatge és més elevat i si a més a més tenen més de 44 anys aquest percentatge puja un 2%.
Per això des de “Junts per Castellví” creiem que és el moment de fer polítiques municipals en les que la formació i els plans d’ocupació afavoreixin al col·lectiu més vulnerable en l’àmbit laboral en aquests moments, que són les dones i si són majors de 44 anys encara més.

I com el títol diu: “La crisi té nom de dona”, però també té el de lluita, conquesta, llibertat i victòria.

Grup municipal
Junts per Castellví-CP

Nous esdeveniments, nous reptes

El passat 4 de desembre es va fer efectiva la meva entrada al consistori municipal com a regidor de Fem Poble en substitució de Nativitat Tuloch, que per motius personals, va deixar el càrrec. Aprofito aquestes ratlles per saludar-vos i dir-vos que, tant personalment com a través del correu fempoble@castellviderosanes.cat em podeu fer arribar les vostres inquietuds o propostes. Com a persona amb fortes vinculacions a les activitats municipals, ara faig un pas més per seguir treballant pel nostre poble.

En els darrers mesos, hem recolzat diferents mocions que s’han presentat en els últims plens, una d’elles és la proposta per a la neteja dels torrents del municipi i el manteniment i inspecció dels col·lectors del Torrent dels Àngels; com a Grup Municipal seguim conscienciats i amb la responsabilitat de vetllar per la preservació i manteniment del nostre entorn.

Aquest inici d’any ha vingut acompanyat d’un dels plens que pot determinar la gestió municipal d’aquesta legislatura. El passat 29 de gener, el regidor no adscrit Pep Massana va entrar a formar part de l’equip de govern, afavorint una majoria absoluta que no va sortir de les urnes en les passades eleccions municipals. En aquest ple, juntament amb Junts per Castellví, vam presentar la “Moció de compromís per al respecte a la voluntat dels ciutadans i per a la lleialtat política entre els grups municipals de Castellví de Rosanes”, que pretén defugir els actes de transfuguisme i que aquests puguin afavorir les majories en els consistoris.

La votació va provocar confusió ja que aquesta va quedar aprovada gràcies a les quatre abstencions dels mateixos regidors que acabaven de fer entrar al govern un regidor trànsfuga.

En aquest mateix ple, es va aprovar el pressupost municipal per l’any 2016. Tot i que l’equip de Govern va acceptar algunes de les nostres propostes, ens vam abstenir a l’hora de la votació per l’increment de la partida destinada a òrgans de govern i no estar d’acord en la distribució de recursos en algunes altres.

Joan Carles Ventura
Grup municipal del Fem Poble-AM

Responsabilitats al formar part del govern municipal

SERVEIS MUNICIPALS I VIA PÚBLICA. Conscient que aquesta cartera és de les més complexes i delicades, entre d’altres perquè és la que més es veu i es nota. És el nostre dia a dia i no és fàcil fer content a tothom. Som un municipi amb molts km de carrers i camins. Amb una brigada de dues persones, més algun eventual (plans d’ocupació) en etapes concretes.
Agrairé molt la col·laboració ciutadana. Feu arribar les inquietuds i observacions ja que és molt difícil controlar tots els indrets. Així podrem ser més efectius.

MEDI AMBIENT. L’objectiu és apropar els veïns a la Natura. Per això ja tenim fet l’inventari de camins.

Ara ens falta la part tècnica i determinar l’ús de cada camí, aprovar en un ple municipal i presentar-lo a la Diputació.

Desenvolupar les ordenances municipals i posar les senyalitzacions, tant informatives com d’itineraris.

La idea és que els veïns passem sense adonar-nos dels nuclis urbans als parcs i a la natura.

PROMOCIÓ AGRÀRIA. Col·laborar amb APECRO i escoltar les seves inquietuds. Reforçar la vigilància de Mossos en els mesos de maig a octubre.

COMERÇ. Promocionar el comerç local i els negocis que obren en dies festius.

INDÚSTRIA. Col·laborar amb l’associació d’empreses del polígon. En aquests moments la seva inquietud més important és la instal·lació de la xarxa de fibra òptica.
També és essencial promocionar el polígon Rosanes per aconseguir que vinguin més empreses per reobrir la quantitat de naus tancades.

TURISME. Formarem part del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.
El nostre municipi es veurà promocionat a través de webs, revistes i d’altres, com itineraris turístics tant per carretera com per muntanya.
Entrem dins de l’òrbita del ‘camí verd del Llobregat’; aquest camí comença a Castellar de n’Hug i acaba al Prat de Llobregat (186 km). Destinarem un dels nostres camins com ‘camí del riu’.
Aquesta decisió ens ajudarà molt per promocionar la restauració, comerços i empreses del municipi.

Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

Darrera actualització: 30.01.2020 | 12:49