Desembre 2019

Projectes i serveis, per tots nosaltres

Comencem un nou mandat, amb nous reptes i d’altres ja iniciats, l’arranjament de la vorera del carrer Manel Fernández, l’arranjament del polígon industrial, l’arranjament del CCR, la transformació de l’escola vella en un centre social i piscina, els projectes d’urbanització de Can Sunyer i Valldaina… A part d’aquests projectes n’hi ha d’altres que són molt importants com el servei de gestió de l’aigua i el d’escombraries. Referent a l’aigua, en els propers anys s’ha de fer una inversió molt forta en l’arranjament de canonades i dipòsits, ja que es perd més de 50% de l’aigua i això és inadmissible, tant econòmicament com mediambientalment. I per fer-ho hem de fer un nou contracte pels propers anys. En l’anterior contracte es va prioritzar un nou dipòsit al nucli antic; en aquest  es prioritzarà l’arranjament de la xarxa de distribució, sobretot a Can Sunyer-Valldaina i el Taió que és on està pitjor. La recollida d’escombraries també serà un tema molt important, on sí o sí hem de fer un canvi de model; això implicarà també un canvi d’hàbits per tots, però haurem de fer aquest esforç, sobretot per un tema mediambiental. Som el 6è poble de Catalunya de població entre 1.500-2.000 habitants que recicla menys (un 70% és fracció resta). Això cada vegada més implica també uns costos econòmics molt elevats i si no reciclem bé, també afecta a la nostra butxaca, ja que cada any els cànons per no reciclar són més elevats. Avui a part del que cada casa paga per aquest servei, a l’Ajuntament li costa 70.000€, que si es reciclés millor es podrien destinar a altres coses. Reflexionem pel nostre entorn, la nostra natura, els nostres boscos, pel canvi climàtic, per la nostra economia. Entre tots podrem tenir un poble millor, un país millor, un món millor... Seguim fent camí.

Grup municipal Endavant Castellví

 

Junts per Castellví entra al govern

Als veïns i veïnes que ens heu donat  suport a les eleccions del passat 26 de maig,  primer de tot volem agrair-vos de tot cor la confiança dipositada en el nostre equip i en el nostre projecte. Les nostres tres regidores, la Vicky, l’Amalia i la Mari Carmen, treballaran intensament per ser-vos d’utilitat i ser la vostra veu a l’Ajuntament.

Com sabeu, amb els resultats sobre la taula, cap partit pot governar tot sol. El missatge va ser molt clar: “Representants polítics, asseguin-se i posin-se d’acord”. I aquest va ser el plantejament amb el que Junts per Castellví va encarar les negociacions: treballar per garantir la governabilitat del municipi i poder posar en marxa l’Ajuntament el més aviat possible.

Finalment, l’acord amb Endavant Castellví va ser possible i ens vam comprometre a treballar plegats posant sempre l’interès de Castellví per sobre d’altres qüestions que no haurien d’influir en la política municipal. És per això que, a l’acord que vam signar, vam incloure un punt que garanteix la neutralitat de les institucions i els edificis públics.

És responsabilitat dels polítics aixecar ponts entre posicions legítimament diferents i portar a les institucions el diàleg i l’acord que ja existeix a altres nivells en molts àmbits del nostre poble. Per tot això, des del nostre grup valorem molt positivament l’acord assolit ja que dóna estabilitat al consistori per emprendre les polítiques que necessita el poble. És el nostre compromís amb Castellví i també amb els nostres votants, perquè entrant al govern podrem desenvolupar el nostre programa electoral sent coherents amb els nostres principis.

Ara toca treballar amb la il·lusió de donar un bon servei a la gent de Castellví.

Per qualsevol cosa que necessiteu, podeu adreçar-vos a la Vicky, l’Amalia i la Mari Carmen enviant un correu a juntspercastellvi@gmail.com, també a traves del telèfon de L’Ajuntament.

Seguim en contacte! Gràcies Castellví!

Grup municipal Junts per Castellví

 

El compromís i la il·lusió pel poble

Volíem deixar-ho clar: sí, ens hagués agradat formar part de l’equip de govern durant aquesta legislatura. Tenim un munt d’idees i projectes, i moltes ganes de fer-les realitat. Ho vam intentar, però no ha pogut ser. El grup d’Endavant Castellví va preferir pactar amb Junts per Castellví deixant-nos a nosaltres a l’oposició.

Teníem clar que no volíem un pacte a tres, estem convençuts que perquè la gestió del govern sigui el millor possible és imprescindible la figura de l’oposició, cal qüestionar les decisions i oferir una mirada des de fora a la gestió diària per tal de no acomodar-se i seguir avançant.

Tal i com apuntàvem en el nostre programa, sabem quines són les necessitats del municipi, la participació ciutadana, l’impuls de l’associacionisme, la cura del medi ambient i de l’entorn, la gestió dels residus i del territori, la nova concessió de l’aigua, el clavegueram del barri de Can Sunyer, la seguretat, la posada en valor del nostre patrimoni cultural i natural, la memòria històrica, el respecte a la diversitat en tots els seus àmbits, els valors cívics i l’oci positiu,  l’educació, la cultura, i les relacions entre els diferents barris del terme entre d’altres.

Durant les negociacions vam detallar cada una de les propostes amb el grup d’Endavant, però finalment van decidir que compartien més punts amb Junts per Castellví que no pas amb nosaltres.

Per la nostra part, no dubteu que continuarem treballant pel nostre projecte de poble i reivindicarem també un país nou i millor amb més drets, més lliure i més just. Defensar els drets del país és també defensar els drets del poble, i no podem mirar cap una altra banda mentre es vulneren drets fonamentals que ja teníem assolits. El dret d’expressió i de decidir, la llibertat, la justícia i la democràcia, el dret a la protesta i a manifestar-se  són drets que no es poden posar en qüestió.

Grup municipal Fem Poble ERC

Darrera actualització: 12.01.2021 | 11:44