Juliol 2021

Tornarem a gaudir
Tere Mínguez Busom - Grup municipal Endavant Castellví

Ara fa dos anys vaig entrar com a regidora a l’Ajuntament. Ha estat un període difícil: la COVID-19 ens ha condicionat molt el dia a dia del nostre poble i el funcionament de l’Ajuntament. Les regidories que encapçalo -Cultura, Esports, Gent Gran, Joventut i Turisme- han estat de les més afectades per la pandèmia en qüestió de restriccions. Tot i així, i sempre dins de les normatives donades per la Generalitat (PROCICAT), hem sortit endavant.
Només en Cultura, i des de l’estiu del 2020, vam començar amb les Píndoles (Teatre breu en espais vius) i el cinema a la fresca, i continuant amb les tradicions vam celebrar el 63è Aplec dels Àngels, la festa major St. Miquel, Nadal i Reis... i així poc a poc hem tornat a retrobar-nos.
Tornarem a gaudir de compartir en família, amb amics i companys... Tornarem a les nostres activitats associatives, esportives i de lleure... Tornarem a gaudir de les Festes Majors i tradicions... I tot això des del seny i respectant les mesures de seguretat, que a vegades ens han obligat a prendre decisions que en alguns casos no han estat del gust de tothom, però que s’han pres pensant en la salut i la seguretat de tots i totes. Com a govern no podem obviar que aquesta és una de les nostres responsabilitats.
També m’agradaria fer esment a la nostra gent gran, que ha tingut la paciència i serenitat d’acceptar i fer front a aquesta nova manera de conviure i on comencem a veure una mica de llum. Gràcies a la vacunació anem tornant, en la mesura del possible, a la nostra vida d’abans.
A partir de setembre/octubre començarem a reobrir el Casal de la gent gran i el Centre Cívic de Can Sunyer, reprendrem les activitats esportives i reobrirem el CCR un cop finalitzades les obres.
Finalment, siguem conscients de que la COVID-19 no s’ha acabat. Tot i el relaxament de mesures, faig una crida a la prudència i responsabilitat de tothom. Des de l’Ajuntament continuarem treballant.

Castellví, pionero en políticas feministas
Vicky Castellanos Núñez - Grup municipal Junts per Castellví

En los últimos días hemos oído hablar mucho de feminicidios, que es la manifestación más extrema de la violencia machista.
A lo largo de estos dos años de mandato mi prioridad ha sido dotar al Ayuntamiento de herramientas en la prevención y actuación ante la violencia machista, aun siendo un municipio pequeño con recursos limitados.
Es indispensable la formación con perspectiva feminista para aplicar la equidad de forma transversal en todos los ámbitos: durante los próximos meses todo el personal y equipo de gobierno, recibirán esta formación.
Durante el 2021 y 2022 se elaborará el plan de igualdad interno del Ayuntamiento, y en julio se aprobará el protocolo para la prevención y abordaje del acoso sexual, por razón de sexo, identidad o expresión de género. 
Nos hemos adherido al 4º Plan transversal de políticas feministas del Consell Comarcal, que define las acciones a realizar, algunas de ellas dirigidas a la ciudadanía, para la sensibilización respecto a la violencia machista.
Se han elaborado diferentes protocolos. Primero, el de abordaje integral de la violencia machista, una herramienta que establece las acciones para garantizar una intervención coordinada de prevención, detección, atención y recuperación de las víctimas.
También el de actuaciones contra las agresiones sexistas y/o por expresión de género en los entornos de ocio, que marca los criterios de actuación conjunta ante alguna situación de agresión sexista o por expresión de género, su coordinación será en los puntos lilas.
El protocolo de duelo en caso de feminicidio, necesario para una respuesta ágil y coordinada en una situación de feminicidio, que espero que nunca tengamos que activar.
Queda mucho trabajo por hacer para erradicar la violencia machista y las instituciones tenemos que ir por delante, también es necesario que la sociedad se sienta interpelada ante cualquier manifestación de violencia machista y la denuncie.

Governar a la babalà
Grup municipal Fem Poble-ERC

La legislatura avança. Ja fa dos anys que com a oposició treballem amb l’objectiu de contribuir a millorar el municipi. Dos anys fent propostes, recolzant i acompanyant a l’equip de govern sempre que se’ns ha demanat. Hem estat a peu de carrer, donant suport a totes les iniciatives veïnals i xarxes solidàries, participant en totes les activitats que s’organitzen al municipi. 
Dos anys en que l’equip de govern ha anat posant de manifest que no és capaç de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, les queixes augmenten dia a dia.
L’estat de l’asfalt,  les voreres, els parcs, les zones verdes, els contenidors, la brutícia en general, l’incivisme, el criteri en les zones d’aparcament, les pilones, les ratlles grogues, carrers mal senyalitzats que fins i tot han ocasionat accidents. Cap interès en la cura i preservació del medi, espais que s’han convertit en abocadors, tanques que no garanteixen els valors ecològics, el respecte visual i el caràcter rural de l’espai.
La nefasta gestió de les inacabables obres del CCR, espai imprescindible pel municipi. El criteri amb el que es prenen les decisions, molt lluny de cobrir les necessitats del municipi. Invertir més de 14.000 € en un conjunt de cal·listènia i una tanca de fusta al Pla de Matamoros, i no fer-ho als parcs infantils. Programar un espectacle per començar la Festa Major amb un contingut “d’humor” grotesc i obscè i oferir-lo a un públic familiar. La gestió de les inscripcions dels Casals d’estiu, amb places limitades subvencionades un 50% sense cap criteri d’admissió que fa que famílies del municipi es quedin sense plaça i el desafortunat intent de canvi de criteri posterior. 
Castellví es mereix un govern al servei de la seva gent, proper, que participi de les activitats del municipi, que escolti i que treballi amb il·lusió, amb projecte i criteri clar per donar solucions, que no governi a la babalà.

Darrera actualització: 21.09.2021 | 15:15