Març 2017

És possible un 9 a 0?

Escric aquestes línies encara sota els efectes produïts per un equip de futbol que ha aconseguit una fita que fins ara mai cap altre club havia fet: remuntar una eliminatòria de competició europea amb un 4 a 0 en contra.

Gairebé tothom ho veia impossible i sols uns pocs confiaven en “un miracle”. Però el treball, la constància i sobretot el creure que un objectiu difícil pot ser perfectament possible, han fet que ara veiem aquesta gesta des de la total admiració de la majoria o l’enveja dels rivals més directes.

En política local també poden passar coses que guarden una certa similitud, que encara que semblin impossibles podrien ser perfectament assumibles amb l’objectiu d’aconseguir un bé comú que provoqui l’admiració de la majoria i la sana enveja, en aquest cas, d’altres municipis. Estem parlant de la màxima integració possible dels diversos grups polítics municipals a l’equip de govern, perquè des de la responsabilitat que proporciona el fet de governar una o diverses àrees, es proporcioni al ciutadà una millor qualitat de serveis, que és el que a la fi desitgem tots.

L’actual govern municipal de Castellví sempre ha tingut clar que un mitjà per aconseguir el màxim benefici per a les persones és integrar el major nombre de regidors a les tasques executives, superant, en allò que sigui possible, els clàssics papers de de govern i oposició.

Tornant al símil futbolístic, vàrem començar la legislatura amb un resultat de 4 a 5, fins ara li hem donat la volta i estem 5 a 4. El nostre desig es augmentar al màxim aquest marcador, arribant, per què no, al 9 a 0, on tots seríem guanyadors. I molt especialment ho seria el poble de Castellví, que veuria com tots aquells a qui ha votat, siguin del color que siguin, estan fent una acció de govern positiva i beneficiosa per a tothom.

Josep M. Mitjans Mitjans
Regidor de CiU

Responsabilidad y coherencia

Política responsable y coherente es participar activamente en las tareas municipales, ya sea gobernando o trabajando en la oposición. Junts per Castellví es una formación política que actúa bajo esos dos criterios y por lo tanto defensora de las necesidades de nuestro municipio. El 23 de diciembre de 2016 aprobamos el proyecto inicial de los presupuestos 2017 y conjuntamente con este punto del pleno, la plantilla de personal y las bases de ejecución. Cuando Junts vota a favor de los presupuestos 2017, lo hace porque los ha trabajado y ha conseguido que la mayoría de las propuestas que ha presentado se aceptaran después de un consenso con el equipo de gobierno. Pedimos consignaciones presupuestarias para ayudas a jóvenes estudiantes, educación medioambiental, becas de libros i material didáctico, familias que llevan a sus hijos/as a las escuelas infantiles, para el proyecto de remodelación de la plaza de la Era y las zonas ajardinadas de Miralles, para el Taió una partida presupuestaria de 35.000€ para acabar de hacer un tramo del alcantarillado. En el pleno del 6 de marzo del 2017 nuestra formación ratificó su apoyo a la aprobación definitiva de los presupuestos, aunque dejamos claro que estábamos totalmente en desacuerdo con la estimación de la alegación presentada contra las bases de ejecución, herramienta necesaria para el control presupuestario que mejora o iguala lo marcado por ley. Esta estimación es una decisión exclusivamente política sin base legal, ya que afectaba al control del gasto presupuestario, donde inicialmente se pedían tres presupuestos si el gasto superaba 600€, ahora con la estimación de la alegación se ha aumentado a 2.500€. Política responsable és actuar amb sentit comú davant les necessitats d’un municipi i, per això, vam donar recolzament, ja que pensem que són uns pressupostos consensuats on s’ha aconseguit major consignació pressupostària dedicada a les persones i aquesta és la prioritat del nostre grup polític.

Junts per Castellví-CP
Grup municipal

La petjada del passat

La història de Castellví la guarden els boscos i camins, les ruïnes del castell de Sant Jaume, el Convent i les fonts de Miralles, els Àngels, ca n’Abat, i els records que encara resten en la memòria dels nostres avis i àvies.

En cada racó i en cada pedra hi ha la petjada d’un passat que és nostre i que ens diferencia de la resta i ens dóna personalitat pròpia. Conèixer els nostres orígens és fonamental per a situar-nos i saber d’on venim, però també per a saber cap a on ens dirigim.
Per això volem recuperar la memòria històrica, per reforçar la nostre identitat com a poble i la nostra projecció a l’exterior creant un ARXIU MUNICIPAL que s’ocupi de la gestió i conservació documental, tant de titularitat pública com de col·leccions privades.
Fer-ne un inventari és el primer pas per ordenar, donar a conèixer i potenciar el patrimoni que tenim i poder-ne desenvolupar un programa d’actuació global.

L’inventari pretén ser una eina de treball utilitzada com a base per a nous estudis, adreçada al municipi, als seus habitants, i a tothom que es vulgui documentar sobre Castellví. Una plataforma tant per poder realitzar tasques d’investigació i protecció com per poder ajudar en la gestió i creació de rutes turístiques o didàctiques i en la presa de decisions urbanístiques.

Recuperar espais emblemàtics de la història de Castellví reverteix positivament tant a la seva gent com a tothom qui ho vulgui conèixer.

Arran de la reunió amb el diputat Josep Ramon Mut, vàrem conèixer els plans d’ajuda per a la rehabilitació del patrimoni i la possibilitat de sol·licitar subvencions per recuperar certs espais.

Fem Poble – AM
Grup municipal

Un any al govern: medi ambient i serveis

Algunes de les actuacions que hem fet han estat recuperar alguns trenca aigües anul·lats d’anys per evitar que la pluja entrés al nucli antic des del bosc, tot arrossegant terres i pedres que ja havien tapat algun embornal.

Tres al camí del parc, un al capdamunt del passatge Planella, dos al camí de les Fontetes. Altres per manteniment de camins. Entre el nucli antic i Miralles. Camí de la Garjola i Parc de l’ombra (Can Sunyer).

Després d’haver comprovat el comportament de l’aigua haurem de fer-ne algun altre, com per exemple a l’entrada del nucli venint del camí de ca n’Alegre o al talús de la pista.

Escales totalment integrades en la zona del camí de la font del Roure, nou  indret de pas.  

Arranjaments dels camins: accés al parc, del nucli antic fins a Miralles i baixada a les Fonts, dels Àngels al camí de ca n’Abat. El de la Garjola (Can Sunyer). Volta al Montgoi SE (aquest és un camí del pla de prevenció d’incendis).

Recuperació dels antics camins públics: de Miralles als Àngels, de Miralles a la Torre de Lloselles. Aquest camí estava tancat des de feia una vintena d’anys (hi ha una tanca al mig que properament s’obrirà).Instal·lació de bancs en determinats indrets dels camins. Recuperats i tractats, estaven a la intempèrie darrere de la nau de l’ajuntament de fa més de 12 anys. Eren de segona mà, portats per un veí com a regal.

Replantats 11 arbres en diferents indrets del nucli i Can Sunyer; feia anys que s’havien anat morint.

Properament actuarem en la jardineria. Estem acabant un plec per externalitzar-la, però mentrestant adequarem els nostres espais, tant al nucli com als barris.

Ja disposem del Pla tècnic de Gestió Forestal per la zona municipal del Pla de Matamoros i els seus voltants, parc i camí de Miralles. En total són unes 27 hectàrees.

Veurem com i quan el podrem executar, però aquesta és la nostra intenció.

Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

Darrera actualització: 17.01.2020 | 11:05