Març 2018

Passi el que passi demà, Castellví serà un lloc millor

Vaig dir aquestes paraules en l’acte de final de campanya de les darreres eleccions i ara és un bon moment per preguntar-se si això és així.

Transparència: un dels pocs de Catalunya on els grups de l’oposició participen fins i tot a les juntes de Govern local, però sobretot on hi ha diàleg, negociació, participació i opinió.

Tenim un Ajuntament transparent com per exemple en aspectes tan importants com les subvencions i ajuts a les persones. Havíem de deixar enrere l’estil “Berlanga” i amb el consens de tots ens hem dotat d’un reglament que universalitza els drets.

També hem aconseguit l’acord de tots els grups municipals en els pressupostos que al llarg de la legislatura han permès donar una millor cobertura social a la vegada que reduir el deute del 80% al 22%, tenim un Ajuntament sanejat.

Hem regularitzat serveis que estaven fora de llei com el manteniment de l’enllumenat públic i els casals d’estiu, també amb el suport de tots els grups.

Hem estat ferms i units en els aspectes judicialitzats de Castellví com Aigües del Taió i el SWAP del BBVA. La unitat i el Jutge que ha dictat sentència a favor de tots els castellvinencs han demostrat que això no anava de cognoms o antigues enemistats, anava de la Llei d’urbanisme. Ara ja treballem fort per que amb el BBVA passi el mateix i puguem gaudir d’una sentència favorable a tots els veïns

Queden molts temes per fer però afrontem un final de legislatura especialment marcat per les històriques inversions que es faran en la xarxa d’aigua i la nova concessió, l’impuls en mesures de seguretat ciutadana i posar fil a l’agulla amb el deute històric que Castellví té amb els barris de Can Sunyer i Valldaina.

Al final s’ha demostrat que si tots junts per Castellví fem poble il·lusionats, potser sí que deixarem un lloc millor per viure-hi.

Carles Pitart Gràcia
Regidor de CiU

La importància dels municipis en la protecció del medi ambient

Vivim en un món de canvi continu, on els moviments socials per aconseguir una societat més justa, més igualitària i més pròspera estan a l’ordre del dia. És responsabilitat de tots prendre part en aquestes lluites, per preservar el futur de la nostre generació i, sobretot, de les que vindran. En aquest sentit, la protecció del medi ambient esdevé un objectiu de vital importància que no podem deixar de banda. Nosaltres, com a grup municipal, reivindiquem que l’acció ecologista des dels ajuntaments és cabdal, atès que el contacte directe amb els ciutadans i el territori ens facilita la feina per prendre consciència dels reptes que hem d’afrontar i articular una resposta efectiva.

No hem d’oblidar que Castellví de Rosanes té una gran superfície de bosc i muntanya, la qual cosa ens farà més sensibles a sequeres i onades de calor provocades pel ja evident canvi climàtic. Aquest magnífic entorn natural també ens dona marge per treballar, millorar i contribuir a l’esforç comú dels propers anys. L’espai i la ubicació immillorable on estem situats fa que el projecte sigui encara més engrescador, i ens brinda una oportunitat única i plena de responsabilitat que no podem desaprofitar.
Per tot això, dedicarem tot el nostre esforç perquè Castellví de Rosanes sigui un poble pioner de la sostenibilitat, resilient per adaptar-se a les noves condicions que vindran, amb una utilització eficient dels recursos, generant menys residus i conservant el medi on vivim. En definitiva, una aposta de futur pel poble i pels que hi vivim. Aquesta ha de ser una lluita de tots i per a tots, on ningú quedi enrere i on la política municipal generi complicitats i aliances per trobar les millors solucions en cada moment.

Gerard Prats
Director tècnic de Camacho Cosmetics Secretari de Medi ambient i sostenibilitat de Junts per Castellví

Dos anys de regidor

Hola a tots i totes, sóc en Joan Carles Ventura i voldria explicar-vos com han sigut aquests dos anys com a regidor i portaveu del Grup Municipal FEM POBLE-AM a l’Ajuntament de Castellví.

En les passades Eleccions Municipals del 2015 vaig decidir presentar-me a la llista de Fem Poble-AM, aquest cop per poder col·laborar a Castellví des de l’Ajuntament, ja que sempre he procurat donar un cop de mà en activitats que s’han fet al poble com participar al teatre, festes i el que ha calgut. Considero que ser regidor a l’Ajuntament comporta una gran responsabilitat, perquè tens l’obligació de representar a tots aquells veïns i veïnes que van dipositar la seva confiança a la llista que represento.

Quan entres de regidor, encara que sigui a l’oposició, et preguntes si tot t’anirà bé i si ho faràs bé, encara que ets conscient que és difícil actuar al gust de tothom, però procures fer les coses des del respecte a la gent que potser no comparteix el mateix punt de vista.

Aquests dos anys he intentat fer sempre una oposició constructiva, ja que crec que el paper de l’oposició en un Ajuntament és una part molt imprescindible, per això sempre procuro fer aportacions que sumin per Castellví.

Voldria donar les gràcies als treballadors i treballadores de l’Ajuntament i, perquè no dir-ho també, als companys i companyes regidors, encara que a vegades no estem d’acord en alguns aspectes i maneres de fer, m’han ajudat a posar-me al dia del funcionament de l’Ajuntament, plens, juntes de govern, documentacions… tot i que em queda molt per aprendre.

Vull agrair a tots els companys i companyes que setmana rere setmana durant aquests dos anys m’han donat suport i la seva col·laboració, fent que tot se’m faci més fàcil i també a tots els que em feu arribar les vostres inquietuds.

Visca Castellví!!!

Joan Carles Ventura Coll
Regidor de Fem Poble – AM

Brigada municipal: “la gran desconeguda”

És humà que veiem sempre els problemes més propers i que ens afecten personalment. També els voldríem veure arreglats de manera ràpida.

Però quan parlem de la brigada hem de tenir en compte de que habitualment són dues persones, i hores d’ara tres. Pensem que ells també gaudeixen dels seus dies de vacances, i per tant ens podem trobar ocasionalment només amb un.

Les feines que més es noten són les de desbrossar zones verdes i carrers, tapar forats als vials, reparar voreres, regar, arranjar els parcs, podar, escampar sal per gelades o nevades, etc.

I les que passen més desapercebudes són les de manteniment dels locals públics (llums, panys, goteres, etc.), muntar i desmuntar tarimes, traslladar taules i cadires pels diferents actes, repartir fulletons municipals durant l’any, netejar embornals i cunetes, manteniment del col·legi nou i vell, arranjament d’arbres que havien crescut feréstecs i ara tenen uns cinquanta anys, replantar arbres morts, manteniment de baranes, tanques, nau, eines, vehicles, etc. També recuperació i manteniment d’indrets com la Font de Miralles (encara no acabada), parc del camí al Pla de Matamoros, parc de l’Ombra i Jardí del Pont, etc.

I entremig el tou d’emergències o prioritats que surten habitualment. Difícil complir el planning setmanal. Sempre queda quelcom pendent per la setmana vinent.

Tot i entenent les queixes i crítiques que ens feu arribar, a la vegada les agraïm, ja que tot no ho podem veure. Certament no podrem arribar a solucionar tots els problemes de forma immediata, però queden registrats i programats.

Demano un reconeixement tant per les persones que formen la brigada, que tantes vegades han de replanificar tasques per imprevistos, com pel departament tècnic que les coordina.

També agraeixo als tres components actuals la seva predisposició, fora d’hores si convé, que ja han demostrat.

Castellví, tenim una gran brigada.

Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

Darrera actualització: 17.01.2020 | 09:52