Novembre 2020

8 anys després...

Corria l’any 2008, era novell com a regidor a l’Ajuntament (vaig començar el 2007), en un dels plens municipals es va portar a aprovació un préstec hipotecari per fer l’actual Ajuntament. Es va aprovar amb 8 vots a favor i la meva abstenció. Pocs dies després l’alcalde Sr. Tomàs va signar amb el seu risc i responsabilitat una cobertura d’interès del préstec (SWAP) (no sabia el que signava, no el van informar correctament) que durant 12 anys ha suposat unes despeses a l’Ajuntament per valor de 157.000€ d’interessos. Des del 2012 vam insistir una i una altra vegada a l’alcalde Sr. Tomàs i al seu equip que anul·lés aquest contracte financer; en els plens del 2012, 2013, 2014 li vam insistir, l’alcalde ho va intentar a les bones però sense cap resultat.

L’any 2015 vaig ser escollit Alcalde de Castellví de Rosanes i una de les primeres coses que vam fer juntament amb el llavors regidor d’Hisenda, en Carles Pitart, va ser intentar arribar a un acord amb el BBVA, però ens van ignorar completament. El 2017 vam prendre la determinació, després d’un informe que vam demanar a la Generalitat, de denunciar i reclamar l’anul·lació d’aquest SWAP i el retorn de tots els interessos pagats: 157.000€. El 2019 el jutjat ens va donar la raó, però el BBVA va recórrer la sentència i fa 2 mesos el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirmava la sentència del jutjat i així tenim 157.000€ ingressats al compte i les costes del judici més 3 anys que ja no pagarem a disposició per invertir-los on es cregui més convenient. La perseverança i insistència que vam tenir ha donat els seus fruits 8 anys després, i per la feina i la dedicació feta en un tema tan complex, avui m’agradaria reconèixer a tot l’equip de Govern del moment, en Pepe, en Josep M., en Pep i en especial, en Carles. Seguim fent camí...

Joan Carles Almirall

Grup municipal Endavant Castellví

 

¿Después del COVID-19 nada será igual?

Vamos a intentar que todo sea igual e incluso mejor que durante esta crisis sanitaria.

Durante estos días tan duros del confinamiento total, hemos vivido una de las situaciones más complejas y delicadas a la que nunca nos habíamos enfrentado como sociedad y como comunidad, demostrando ser una sociedad más fuerte y más solidaria con nuestros vecinos y vecinas. Hemos cuidado de nuestros familiares desde la distancia.

Hemos ido dando respuesta a la situación creada, tomando decisiones unánimes, responsables y consensuadas. Realizamos encuentros diariamente todo el equipo de gobierno por videoconferencia analizando cada situación y con muchas dificultades se han ido encontrando  soluciones a los problemas que iban surgiendo.

Siempre nuestra prioridad ha sido la de dar respuesta a las necesidades de la ciudadanía, creando ayudas para afrontar los pagos de suministros básicos, de vivienda y de alimentos. Desde el Ayuntamiento se  ha tenido contacto telefónico diario con las personas más vulnerables, con las que su única compañía era la soledad. Nuestra prioridad ha sido y seguirá siendo el bienestar de nuestros vecinos y vecinas.

Queremos resaltar la labor que han realizado durante esta crisis las trabajadoras y trabajadores del ayuntamiento, el compromiso que han demostrado tener hacia la ciudadanía de Castellvi de Rosanes y, es por eso, que damos gracias públicamente a su trabajo. 

Desgraciadamente, esto parece que no acaba aquí, estamos inmersos en lo que denominan la segunda ola, por lo que os garantizamos que no vamos a bajar la guardia, seguimos y seguiremos trabajando, tomando decisiones unánimes, responsables y consensuadas.

Tenemos que tomar el máximo de precauciones; en ocasiones, determinadas medidas que no son gratas, pero sí muy necesarias para garantizar el bienestar de la ciudadanía.

A ESTE VIRUS LO PARAREMOS TODAS Y TODOS JUNTOS.

Grup municipal Junts per Castellví

 

La vida al centre

Estem a les acaballes d’un 2020 que sempre recordarem, pel que ens ha tocat viure: una pandèmia mundial amb la qual ningú comptava.

A Castellví, els veïns i veïnes no heu dubtat a mobilitzar-vos i fomentar el bon veïnatge, creant xarxes de voluntariat per compartir informació i ajuda. Recollint coixins per l’Hospital. Cosint mascaretes sanitàries i bates reutilitzables i d’un sol ús per personal sanitari, i les mascaretes de teixit que es van repartir a tot el municipi. Recollint dispositius per ajudar a les famílies que no disposaven de les eines per seguir el curs des de casa i també per poder dotar-los de connexió a internet.

No han faltat les propostes per mantenir vives la cultura i les tradicions, les Caramelles als balcons, i per Sant Jordi el vídeo de lectures i el guarniment de balcons. I la gran iniciativa d’organitzar la FESTA MAJOR CONFINADA, un cap de setmana ple d’activitats per tots els gustos i edats, sense cap altre recurs que les ganes, la complicitat, la creativitat i hores i hores de dedicació. L’acció comunitària, la cohesió social i la solidaritat  van prendre el poble, aconseguint un xifra important de donatius que van fer possible afegir producte fresc a les cistelles del banc d’aliments.

I no oblidem els comerços locals, donant servei de primera necessitat amb més pressió que mai, i el personal de l’ajuntament que no ha deixat de treballar per la nostra seguretat i benestar.

Gràcies per les iniciatives, la creativitat, el respecte, la cooperació i la solidaritat. La pandèmia continua amenaçant-nos amb un altre rebrot i noves mesures restrictives. La crisi no només és sanitària, és econòmica i social. La situació és complexa i difícil, és imprescindible posar la vida al centre, estar a peu de carrer, fer costat als veïns i veïnes, als comerços i les empreses, implicar-se, conèixer les necessitats reals i continuar treballant per garantir el benestar social.

Amb vosaltres, sempre.

Grup municipal Fem Poble ERC

Darrera actualització: 12.01.2021 | 12:57