Actualització dades COVID-19 i mesures de prevenció

Dilluns, 9 de novembre de 2020 a les 00:00

Darreres informacions i mesures a 9 de novembre al matí

El Baix Llobregat Nord segueix una setmana més amb un risc de rebrot molt alt, però amb la dada positiva que aquest risc està disminuint mica en mica des de fa uns dies, igual que la velocitat de reproducció (quantes persones pot arribar a infectar una persona amb COVID-19). Ara mateix, el risc de rebrot al conjunt del Baix Llobregat Nord és de 780 (Salut/Dades COVID 09/11/2020 a les 09.15h) i la velocitat de reproducció està en 1,09 (cada persona infectada en pot contagiar 1,09). Al conjunt de Catalunya, aquesta velocitat ja està per sota d'1.
Pel que fa als ingressos per la COVID-19 a l'hospital de Martorell provinents del conjunt de pobles i ciutats atesos per aquest centre, n'hi ha hagut sis en la darrera setmana, i ha anat oscil·lant entre 0 i 2 diaris, segons la jornada. Ara mateix hi ha unes 25 persones ingressades a l'hospital de Martorell per coronavirus.

Pel que fa a les dades de la COVID-19 en el cas concret de Castellví de Rosanes, des de l'inici de la pandèmia al març hi ha hagut 79 casos confirmats. Entre els dies 2 i 9 de novembre hi ha hagut un increment de 19 persones (dades Aquas Gencat 09/11/2020 a les 09.15h). El risc de rebrot en xifres a Castellví és molt més alt que a la resta de municipis que ens envolten, però s'ha de tenir en compte que en pobles petits com Castellví i amb la població dispersa de vegades la coincidència d'uns pocs casos en poc temps pot distorsionar les dades de risc (en pobles més grans, més casos en el mateix període de temps poden tenir menys impacte en el risc de rebrot). Per aquesta raó és important mirar aquesta dada dins del conjunt.

L'alcalde, Adrià Camino, assenyala que "els números no són bons i ens recorden que hem de seguir més atents que mai, respectar les mesures de seguretat i ser molt curosos en el nostre dia a dia. Tot i això, estic esperançat, ja que les dades agregades ens mostren una certa millora dia rere dia i és sinònim que com a societat cada cop ho fem millor”.

En l'àmbit de l'impacte de la COVID-19 als centres docents, a l'escola Mare de Déu de Montserrat actualment hi ha un grup confinat. Segons les dades publicades pel departament d'Educació de la Generalitat hi ha 22 alumnes i 1 persona de l'equip docent, PAS, PAE confinats. Els casos positius acumulats en els darrers deu dies són els de 2 alumnes. Anteriorment a aquests, no se n'havia detectat cap.

L'Ajuntament recorda a tots els veïns i veïnes la importància de no relaxar les mesures de prevenció -distància, higiene de mans i mascareta-, també en l'àmbit social i familiar. En aquests dos darrers àmbits les trobades estan limitades a un màxim de 6 persones i, en el cas que siguin a l'espai públic, no es pot ni menjar ni beure.

Mesures generals a Catalunya
La Generalitat ha prolongat durant 15 dies mes el confinament nocturn, que està vigent de les 22h a les 06h cada dia. En aquesta franja horària no està permès el desplaçament per vies públiques llevat de casos justificats i degudament acreditats (trobareu el certificat autoresponsable de desplaçament en aquesta mateixa pàgina). La mesura ha entrat en vigor avui dilluns 9 de novembre.
Estan vigents també el confinament perimetral de tot Catalunya i el confinament municipal de caps de setmana. Aquest darrer entra en vigor divendres a les 06h i finalitza dilluns a les 06h (excepte mobilitat essencial justificada i documentada).

Mesures municipals
Els parcs i zones de joc infantil resten tancades de 20 a 08h. Durant el dia sí que se'n pot fer ús seguint la resta de mesures de prevenció vigents. Els equipaments esportius estan tancats fins a nova ordre.
Els espais de jocs infantils, zones de contenidors i àrees a l'entorn de la plaça on es concentren comerços i serveis es desinfecten periòdicament. També s'apliquen estrictes mesures d'higiene i desinfecció diàriament a l'escola i als seus accessos.

Darrera actualització: 09.11.2020 | 13:29