Actualització dades COVID-19 i noves mesures de prevenció

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 00:00

Darreres informacions i mesures a 13 de novembre al matí

El Baix Llobregat Nord, des de dilluns, ha seguit amb risc de rebrot molt alt, però amb tendència a la baixa. Si a primers de setmana era de 780, les darreres dades apunten a un risc de 704 (Salut/Dades COVID 13/11/2020 a les 09.45h). També s'ha reduït la velocitat de reproducció (quantes persones pot arribar a infectar una persona amb COVID-19). Si dilluns era d'1,09 al conjunt del Baix Llobregat Nord, les dades actuals donen una velocitat d'1. L'objectiu és que baixi per sota d'1 tant com sigui possible. L'edat mitjana de les persones infectades els darrers dies al Baix Llobregat Nord està entre 38 i 39 anys.

Pel que fa a les dades de la COVID-19 a Castellví de Rosanes, des de dilluns es compten 7 casos nous (dades Aquas Gencat 13/11/2020 a les 09.45h). El creixement de casos positius de coronavirus ha reduït la velocitat respecte la setmana passada i el risc de rebrot ha baixat de forma important els darrers cinc dies. La velocitat de reproducció, en el cas de Castellví de Rosanes, ja és per sota d'1 segons les darreres dades publicades.
No obstant això, segueix essent important mantenir estrictament les mesures de prevenció perquè les xifres de risc de rebrot són encara en la franja alta, tant a Castellví com al conjunt del Baix Llobregat i a gairebé totes les comarques de Catalunya. 

A l'escola Mare de Déu de Montserrat actualment hi ha un grup confinat. Segons les dades publicades pel departament d'Educació de la Generalitat hi ha 21 alumnes i 1 persona de l'equip docent, PAS, PAE confinats. Els casos positius acumulats en els darrers deu dies són 3. 

Prolongació mesures vigents a Catalunya
- Confinament nocturn diari de 22h a 06h.
- Confiament municipal de divendres a les 06h a dilluns a les 06h. No es pot sortir del terme municipal llevat causa justificada i acreditada. Si es fa esport a l’aire lliure de forma individual, és permès arribar al terme de municipis limítrofs amb Castellví -Martorell, Gelida, Corbera, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca. No es pot anar més enllà d’aquests termes indicats.
- No es poden fer trobades socials i familiars de més de 6 persones, ni en l'espai públic ni en l'àmbit privat. A les trobades de fins a 6 persones en l'espai públic no es pot ni menjar ni beure.
- Les mesures referents a la suspensió d'activitats culturals, esportives i extraescolars, tancament de bars i restaurants i centres comercials seguiran vigents fins al 22 de novembre, inclòs. Els centres d'estètica podran reobrir el 14 de novembre (pendent publicació al DOGC). La recollida de menjars per emportar és permesa fins les 22h i el repartiment a domicili, fins les 23h.
- Confinament perimetral de tot Catalunya.

Mesures municipals
Els parcs i zones de joc infantil resten tancades de 20 a 08h. Durant el dia sí que se'n pot fer ús seguint la resta de mesures de prevenció vigents. Els equipaments esportius estan tancats fins a nova ordre.
Els espais de jocs infantils, zones de contenidors i àrees a l'entorn de la plaça on es concentren comerços i serveis es desinfecten periòdicament. També s'apliquen estrictes mesures d'higiene i desinfecció diàriament a l'escola i als seus accessos.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 14:47