Caldrà presentar el certificat COVID per accedir a hotels i restaurants on hi hagi ball

Divendres, 5 de novembre de 2021 a les 14:58

Castellví no té cap cas nou i Catalunya continua amb una tendència lleugerament ascendent de noves infeccions per coronavirus

Les mesures de prevenció de la COVID-19 a Catalunya que han entrat en vigor avui són molt semblants a les de les darreres setmanes però amb una novetat: a partir d'ara caldrà presentar el certificat COVID per accedir a establiments d'hostaleria i restauració, inclosos els salons de banquets, on hi hagi ball. Les condicions seran les mateixes que per accedir a l'oci nocturn.

La situació epidemiològica a Catalunya segueix mantenint una tendència lleugerament ascendent pel que fa al nombre de nous contagis. El mínim es va assolir cap a mitjan octubre; des de llavors la corba puja lentament (Aquas Gencat. Informe diari d'evolució data actualització 05/11/2021) i la velocitat de reproducció del virus continua lleugerament per sobre de l'1, que vol dir que l'epidèmia creix. (Salut/Dades COVID consulta 05/11/2021 a les 14.39h).

Com que s'acosta l'època més freda de l'any i la majoria de trobades es traslladen a interiors, cal no abaixar la guàrdia amb les mesures per evitar nous rebrots de la COVID-19, com ja està passant en d'altres països.

Pel que fa a la vacunació, les persones que encara no s'han pogut posar el vaccí poden demanar cita prèvia per fer-ho o bé acudir a algun dels punts de vacunació sense cita que hi ha arreu de Catalunya. 

Sense casos nous Castellví de Rosanes

La situació a Castellví de Rosanes no ha variat els darrers dies i segons les últimes dades publicades no hi ha cap cas actiu ni cap cas sospitós (Aquas Gencat i BiocomSC UPC consultes 05/11/2021 a les 14.30h).

La situació a l'escola Mare de Déu de Montserrat és igualment de normalitat (portat Traçacovid departament d'Educació consulta 05/11/2021 a les 14.35h).

Pel que fa al Baix Llobregat Nord, i a diferència de Catalunya, el darrer mes i mig la situació epidemiològica ha anat oscil·lant més, amb setmanes d'ascens i d'altres, de descens. Les darrers dades indiquen un risc de rebrot moderat i una velocitat de reproducció de 0,95 (Salut/Dades COVID consulta 05/11/21 a les 14.38h).

Darrera actualització: 18.11.2021 | 09:17