Canvis en les mesures de prevenció de la COVID-19 a partir de divendres 4 de juny

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 11:00

S'obre una nova convocatòria de vacunació per a persones nascudes entre 1972 i 1976

El Procicat ha donat el vistiplau a un seguit de canvis en les mesures vigents de prevenció de la COVID-19 que entraran en vigor aquest divendres, 4 de juny. La majoria de canvis afecten horaris i aforaments d'establiments i equipaments.

Així, a partir de divendres les activitats culturals, esportives, els serveis de restauració i les botigues de conveniència i establiments comercials annexos a les benzineres podran obrir fins la 1 de la matinada (segons llicència, en cada cas).

S'inclou una nova excepció al consum de begudes i aliments en trobades als espais públics. La prohibició segueix vigent, però es farà una excepció en espais habilitats com àrees de lleure, de descans, de pícnic o similars. El límit de persones en aquestes trobades socials i familiars es manté invariable en 10 persones com a molt.

També s'incrementen els aforaments en comerços, mercats no sedentaris i fires, i en les activitats culturals i esportives a l'aire lliure en equipaments de grans dimensions.

Els aforaments en la restauració no varien, com tampoc el límit màxim de 6 persones per taula.

Vacunació

La Generalitat ha obert una nova tanda de cites prèvies per a vacunació, en aquest cas per les persones nascudes entre 1972 i 1976. Els vaccins s'administraran en  breu en diferents punts de vacunació que es poden consultar al web vacunacovidsalud.cat, on també es pot demanar cita.

Salut recomana revisar les dades de contacte (telèfon, adreça electrònica) al web o app de La Meva Salut per comprovar que són correctes o modificar-les en cas necessari.

Situació epidemiològica a Castellví de Rosanes

Amb les darreres dades publicades, a Castellví de Rosanes hi ha un únic cas actiu de COVID-19 diagnosticat els darrers quinze dies (Aquas Gencat consulta 03/06/2021 a les 09.00h).

Pel que fa a l'escola, no hi ha cap cas i el curs segueix amb normalitat i amb tots els grups a les respectives aules, segons les dades facilitades pel departament d'Educació de la Generalitat.

Ampliació informació vacunes: pel que fa a Castellví de Rosanes, i segons dades facilitades pel departament de Salut, ja hi ha en data 2 de juny 747 persones de Castellví de Rosanes que han rebut una dosi de vaccí que han rebut les dues dosis (14.39h).

Al conjunt del Baix Llobregat Nord la situació és irregular. La majoria de municipis estan en xifres baixes d'incidència, menys una de les ABS grans que es troba en xifres altes per un brot (Aquas Gencat consulta 03/06/2021 a les 09.00h). Això fa que al Baix Llobregat Nord tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació del virus hagin augmentat, aquesta última fins a una xifra elevada: 1,61 (superior a 1 indica creixement) -Salut/Dades COVID consulta 03/03/2021 a les 10.00h).

Darrera actualització: 08.06.2021 | 09:26