Castellví acull aquest cap de setmana una sessió formativa de l’ADF Massís de l’Ordal

Divendres, 2 de febrer de 2024

L’activitat combinarà una part teòrica i una de pràctica forestal, al bosc municipal

Castellví de Rosanes acull aquest cap de setmana una sessió de formació de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Massís de l’Ordal, que tindrà lloc el matí i migdia del 3 i 4 de febrer, de 08 a 14h, aproximadament. L’activitat combinarà una part teòrica -que ocuparà la pista poliesportiva, que romandrà fora de servei- amb una altra de pràctica forestal, que tindrà lloc en una part delimitada del bosc municipal. La zona de treballs al bosc se senyalitzarà convenientment per part de l’ADF i de forma temporal no es podrà accedir a la zona que envolta la barraca de pedra seca de la Vinya del Manel. També hi haurà algunes limitacions d’estacionament a la zona del C. Manel Fernández i a les plataformes per donar cabuda al voluntariat que assistirà al curs.

El dissabte dia 3 serà el dia de formació teòrica, que comprendrà temes com la prevenció de riscos i el manteniment de maquinària. El diumenge 4 tindrà lloc la part pràctica forestal a l’entorn de la barraca de pedra seca. En aquest espai, els treballs pràctics de moto-serra i desbrossadora es faran d’acord amb les previsions del pla de gestió forestal de la finca i els exemplars d’arbres i arbustos que es tallaran són els que cal retirar en el marc d’aquesta figura tècnica de gestió del bosc municipal.

L’any passat, Castellví va acollir una sessió de formació de la Federació d’ADF del Baix Llobregat, que en aquell cas va tenir lloc a la zona de l’era i als camins forestals del terme.

Darrera actualització: 2.02.2024 | 11:44