Castellví acull diumenge un concert solidari amb L’Orquestra de la Bona Sort, un projecte d’integració social a través de la música

Dijous, 18 de gener de 2024

Els donatius que es recullin, a través del sistema de taquilla inversa, es destinaran a La Marató 3Cat

Castellví de Rosanes serà l’escenari aquest proper diumenge d’un concert molt especial: l’actuació de L’Orquestra de la Bona Sort. Aquesta formació és molt més que un conjunt musical, ja que les persones que la componen formen part d’una iniciativa d’integració social a través de la musicoteràpia, liderada des del Centre de dia de la Comunitat Terapèutica del Maresme (serveis de salut mental), que té una trajectòria de dues dècades. La cita és a les 18h a la sala del CCR i el concert té un vessant doblement solidari, ja que es farà un sistema de taquilla inversa i tots els donatius recollits es destinaran a la recerca a través de La Marató 3Cat.

Actualment, integren aquesta singular orquestra deu cantants (entre solistes i cors) i cinc persones a la instrumentació (bateria, baix, dues guitarres elèctriques i un saxo alt). Plegats interpreten cançons de tots els estils, algunes de les quals són creacions de les mateixes persones de l’orquestra. Segons que expliquen des de la Comunitat Terapèutica del Maresme, el projecte que ara ha complert vint anys va consistir “en la creació d’una orquestra semi professional, constituïda íntegrament per persones amb malalties mentals, mitjançant la qual aquestes poden expressar els seus sentiments i la seva problemàtica individual realitzant actuacions en directe”

Per aquesta raó, afirmen que “els concerts són un gran esdeveniment i estan carregats d’emotivitat. L’orquestra comunica la seva personalitat tot arribant a una part profunda del mon emocional de les persones, generant una gran complicitat amb el públic. Cada actuació suposa una experiència de gran valor terapèutic i artístic”

L’impuls d’aquest concert solidari que tindrà lloc diumenge prové conjuntament de l’Associació Cultural EnRe9, de la Fundació Privada Rosella i de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, que van voler que aquest concert tan especial fos el primer del 2024 al municipi.

Els donatiu que es recullin en la taquilla inversa se sumaran als ja recollits al desembre en les diferents activitats solidàries fetes per entitats locals i es faran arribar a la Fundació La Marató 3Cat per a la investigació en salut sexual i reproductiva, la temàtica de la darrera Marató realitzada.

Darrera actualització: 18.01.2024 | 12:50