Castellví aposta per impulsar la qualificació professional per al sector químic i dinamitzar-ne el teixit empresarial

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 10:30

El projecte es desenvolupa en el marc del programa provincial Treball, talent i tecnologia i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha posat en marxa la primera fase d’un projecte adreçat al sector químic i plàstic del municipi que busca per una banda impulsar la qualificació de professionals i la capacitat d’inserció en aquest àmbit industrial i, de l’altra, dinamitzar el teixit productiu local en un context de creixement econòmic sostenible. El projecte s’emmarca en el programa Treball, talent i tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona, que aporta suport econòmic a la iniciativa. L’objectiu és millorar les competències del talent local i afavorir el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

Abans de posar en marxa el projecte, es va definir a través d’una prediagnosi la cadena de valor de Castellví de Rosanes sobre la qual treballar, i aquí es va determinar la que tenia més potencial era la del sector químic/plàstic. Aquest àmbit sectorial té presència al municipi i capacitat de generar ocupació tant de forma directa com indirecta.

Ara, ja en la primera fase d’execució del projecte, una consultora especialitzada està elaborant una diagnosi a fons d’aquest sector través de diferents entrevistes, anàlisi de dades i tendències i recull de bones pràctiques, entre d’altres. A mesura que avanci el projecte TTT, l’Ajuntament farà partícips als diferents agents econòmics i socials del municipi i de la indústria química i plàstica amb la intenció de treballar conjuntament per a aconseguir el major impacte positiu en el territori.

En la fase de diagnosi, s’analitzen les necessitats en l’àmbit formatiu i de professionals qualificats; es determinaran les perspectives d’inserció laboral i de millora competencial dels treballadors i treballadores per optar a un lloc de feina en aquestes àrees, i s’estudiarà la capacitat productiva de les indústries del sector químic/plàstic de Castellví de Rosanes.

Les propostes presentades al final de la diagnosi s’estructuraran en un Pla de Treball amb accions que aniran dirigides a la millora de la competitivitat de les empreses del sector i, molt especialment, a la requalificació professional de les persones en situació d’atur a Castellví de Rosanes i a la inserció laboral de la dona. 
El projecte té una durada biennal i s’estén entre els anys 2021 i 2022.

El programa Treball, talent i tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona té en el seu conjunt quatre fases i les accions s’estructuren en dos eixos diferenciats: el talent i l’empresa. Pel que fa el talent, es busca promoure i millorar el desenvolupament competencial de les persones, fent èmfasis en les seves competències digitals i tecnològiques, amb l’objectiu d’adequar-ne les habilitats professionals i facilitar així la seva inserció laboral. Pel que fa al teixit empresarial, es dediquen esforços a impulsar la capacitat productiva del sector i acompanyar en aquest cas les empreses de Castellví de Rosanes en el seu repte de (re)definir models de negoci més digitals, sostenibles, inclusius i competitius.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 08:41