Castellví arranja uns 5 quilòmetres de camins dins del pla de prevenció d’incendis

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 15:00

L’actuació del 2022 compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona

Castellví de Rosanes està duent a terme l’arranjament d’uns 5 quilòmetres de camins dins del pla de prevenció d’incendis forestals al municipi (PPI), una actuació que compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona. L’arranjament, que té un cost de gairebé 8.000 euros, es concentra enguany a l’entorn de diversos camins que menen cap a Can Xandri i la part alta del terme, en direcció cap al veí municipi de Corbera de Llobregat.

L’actuació abasta, per una banda, un tram de 3,06 quilòmetres de camí que va des de les proximitats de la Creu de l’Aregall (coll de Roques Roges) fins a trobar la carretera de Corbera una mica més avall de Can Llopard, passant per Can Xandri. De l’altra, s’arranjarà un tram d’1,89 quilòmetres de l’anomenat camí de les Micorelles. El tram a arranjar neix entre el Taió i el turó del castell i va a trobar l’altre tram on s’actua aquest 2022 a prop de Can Xandri.

L’arranjament d’aquests camins compta amb suport econòmic de la Diputació de Barcelona, i també tècnic, ja que és qui ha determinat els trams on intervenir i el tipus d’actuació que cal fer-hi.

Altres actuacions en matèria de prevenció d’incendis

Aquest 2022, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes està realitzant d’altres actuacions en prevenció d’incendis al municipi i compta amb el suport d’un enginyer forestal, que és qui du la direcció d’obra. D’una banda, es duen a terme treballs en la franja de protecció contra incendis a tots els barris. De l’altra, s’ha iniciat l’execució del pla tècnic de gestió forestal de la finca de bosc municipal, situada a tocar del nucli antic i que té gairebé 27 hectàrees. En aquesta primera fase de l’execució del pla es treballa al terç de parcel·la més pròxim a la carretera C-243b, un tram amb molt pendent. El pla de gestió forestal té per objectiu aconseguir un bosc sa, viable i que es regeneri per ell mateix i alhora fer-lo menys vulnerable als incendis.

En paral·lel, fa unes dies que va començar la segona fase de treballs forestals a la zona de l’incendi del passat estiu, en aquest cas sota direcció tècnica de la Diputació de Barcelona, per retirar els arbres calcinats o molt afectats pel foc. 
 

Darrera actualització: 22.06.2022 | 13:02