Castellví commemora la Setmana de les dones amb propostes virtuals i activitats en espais oberts

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 13:00

Figures femenines que han destacat al llarg dels darrers dos segles i l’empoderament en són els fils conductors

Castellví de Rosanes commemorarà del 8 al 14 de març la Setmana de les dones amb una combinació de propostes virtuals i d’activitats en espais oberts. Al llarg de la Setmana de les dones 2021 s’hi entrellaça un fil conductor: figures femenines que han destacat, en diferents camps, al llarg dels darrers dos segles i l’empoderament femení.

Els actes més institucionals seran els dies 8 i 9 de març, quan es faran les lectures del manifest d’enguany. Ambdues estan convocades en espais oberts i a les 18.30h. Dilluns 8 serà a la plaça del poble, i dimarts 9, al pati del Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina. 

Per a la regidora d'Igualtat i diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, és important commemorar el 8 de març i reivindicar el paper de les dones que han estat capdavanteres en diferents àmbits. "Generacions de dones han lluitat amb valentia i determinació per la igualtat, però hem de seguir lluitant perquè els drets de les dones no es donen mai per fets i en alguns àmbits encara es qüestionen, directa o indirectament. La societat no pot acceptar que la meitat de la població pateixi discriminació", afirma.

El cap de setmana del 13 i 14 de març estarà disponible online el documental ‘Las sinsombrero’, que repassa la trajectòria de les dones artistes, poetes, pintores, novel·listes, etc. que van formar part de la prestigiosa ‘Generación del 27’ i que sovint queden a l’ombra dels homes de la mateixa generació. Diumenge a la tarda, a les 18.30h, es podrà aprofundir sobre el contingut d’aquest documental amb una conversa en directe a Instagram entre Castellanos i la historiadora i diputada al Congrés Sonia Guerra López, portaveu de Drets socials.

Accions online sobre l’empoderament i les dones d’avantguarda

Del 8 al 14 de març, i a través dels perfils municipals a les xarxes socials i també en alguns espais públics de Castellví de Rosanes, es podrà descobrir la figura de set dones que al llarg dels darrers dos segles han destacat en diferents camps, des de l’esport a la ciència, passant per la música, la lluita social o la literatura.

Alhora, durant la mateixa setmana, es convida a la participació en línia fent servir l’etiqueta #josocdonaipuc. Amb aquesta etiqueta es demana a tothom que ho desitgi que pengi vídeos, fotos, frases, etc. per trencar tòpics i barreres i expressar què es pot fer com a dona més enllà dels estereotips. Als posts s’hi ha d’etiquetar també el compte de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes (Instagram, Facebook, Twitter) i les persones que hi participin rebran d’obsequi un paraigua i un tapaboques.

Darrera actualització: 08.03.2021 | 20:33