Castellví commemorarà el 28J, dia de l’Orgull LGTBI+, amb actes el mateix dia i en altres moments del calendari

Dijous, 23 de juny de 2022 a les 11:30

Es vol mantenir la rellevància de la data, però també estendre les accions reivindicatives la resta de l’any

El 28J es commemora el dia de l’Orgull LGTBI+, i Castellví de Rosanes se sumarà un any més a la iniciativa amb diferents activitats al llarg de la jornada. Enguany, però, des de la regidoria de Polítiques feministes i de diversitat sexual i de gènere s’ha volgut fer un pas més i estendre els actes reivindicatius en d’altres moments del calendari per fer visibles les accions al llarg de l’any, i no només un dia concret.

El dimarts 28 de juny, es farà la lectura del manifest commemoratiu del 28J. A les 18.30h es farà una primera lectura al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina i a les 20.00h, la segona a la plaça del poble.

Durant la jornada també s’anima la ciutadania a omplir amb els colors de la bandera LGTBI+ la xarxa, ja sigui canviant la imatge de perfil o compartint a les històries la imatge de campanya que es publicarà des de l’Ajuntament.

Algunes de les accions reivindicatives que no es duran a terme aquest 28J, sinó que es desplaçaran a d’altres moments de l’any. Segons la regidora de Polítiques feministes i de diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, “volem fer presents aquestes accions no només un dia concret, sinó també al llarg de tot l’any per multiplicar l’efecte de visibilització i sensibilització. Cal que treballem dia a dia per la diversitat sexual i de gènere”.

Entre les accions que es preveuen per més endavant -al setembre, concretament- hi ha la creació d’un mural reivindicatiu al Jardí del Pont, al barri de Can Sunyer, en la línia del que es va crear el 2021 al mur de l’escola Mare de Déu de Montserrat. El mural el podran pintar infants, joves i famílies en una acció col·lectiva. També hi ha previst per al setembre un espectacle reivindicatiu.

Darrera actualització: 23.06.2022 | 12:44