Castellví de Rosanes aconsegueix per desè any consecutiu el Segell de transparència Infoparticipa que atorga la UAB

Dilluns, 15 d’abril de 2024

Les distincions es van lliurar la setmana passada al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha obtingut per desè any consecutiu el Segell Infoparticipa de transparència i qualitat de la comunicació pública local que atorga el Grup d’Investigació ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després de l’anàlisi de desenes d’indicadors als webs municipals. En l’avaluació del Segell 2023, el web www.castellviderosanes.cat compta amb 44 indicadors positius d’un total de 52 aspectes que s’han analitzat, i per tant compleix amb el 85% dels paràmetres que s’avaluen anualment

El lliurament dels Segells Infoparticipa 2023 va tenir lloc la setmana passada al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, i per delegació de l’alcaldia va recollir el guardó el tercer tinent d’alcalde, Sergi Busquets. Dels 947 Ajuntaments de Catalunya, tan sols 116 han rebut el Segell Infoparticipa. El nombre d’indicadors positius necessaris per assolir el Segell varia en funció del nombre de població, i cal un percentatge mínim del 75% en els municipis més petits i d’un 95% en els més grans. En la franja d’habitants de Castellví, el mínim és el 80%. D’altra banda, també una desena de Consells Comarcals van ser distingits per les seves bones pràctiques de transparència i comunicació pública.

En l’avaluació que fa el Grup d’Investigació ComSET, any rere any s’incrementa el nivell d’exigència per obtenir el Segell, tant pel nivell de detall de la informació publicada, com per la ubicació de la mateixa dins del web com també pels formats (en alguns dels indicadors que no s’han validat en l’anàlisi de ComSET la informació està publicada al web, però els formats oficials de l’Ajuntament no coincideixen amb els validats pel grup). Els 52 punts avaluats es reparteixen en tres grans blocs: qui són els i les representants polítics, quina informació es proporciona sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. 

El web de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes compta ininterrompudament amb els Segell de transparència des de l’avaluació 2014, i l’any previ, en l’avaluació del 2013, va rebre el Reconeixement Infoparticipa. L’any anterior, el 2012, en la primera anàlisi per sorpresa de tots els web dels Ajuntaments catalans, el de Castellví de Rosanes va ser l’únic en la franja de població de 1.001 a 5.000 habitants que va aprovar l’avaluació.

Darrera actualització: 15.04.2024 | 17:05