Castellví i Martorell rubriquen el conveni de col·laboració en matèria de Promoció Econòmica

Dimecres, 29 de març de 2017 a les 00:00

Els veïns i veïnes de Castellví ja poden accedir als serveis i recursos del ‘Molí Fariner’ en matèria formativa i de recerca de feina.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’Ajuntament de Martorell van rubricar ahir el conveni de col·laboració en matèria de Promoció Econòmica que permet des d’ara als veïns i veïnes de Castellví accedir als serveis i recursos del ‘Molí Fariner’ de Martorell. Aquests recursos abasten àmbits com la formació o la recerca de feina, inclòs l’accés a la xarxa Xaloc-borsa de treball. El document el van signar l’alcalde de Castellví, Joan Carles Almirall, i el de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyats del regidor de Promoció Econòmica de Martorell, Lluís Amat.

El ple de Castellví va donar el vistiplau a aquest conveni el passat mes de gener. Martorell, posteriorment, també en va fer aprovació. Ara, el procés s’ha tancat amb la signatura del conveni. Amb aquest document, es fa possible ampliar els serveis en matèria de promoció econòmica a disposició de la ciutadania de Castellví, uns serveis que el municipi, per les seves dimensions i recursos, no pot oferir directament. L’alcalde, Joan Carles Almirall, que també és regidor de Promoció Econòmica, explica que, en iniciar el mandat, “vaig establir converses amb Martorell perquè ens poguessin donar un cop de mà en matèria de promoció econòmica”. Castellví, amb els recursos disponibles, no pot tenir un tècnic dedicat exclusivament a aquesta àrea, de manera que “es fa de més i de menys en aquesta matèria, però potser no tot el necessari”, explica l’alcalde, i per això s’ha buscat la col·laboració amb Martorell, que disposa d’una àmplia cartera de recursos en aquest sentit. Almirall ha agraït novament la predisposició de l’Ajuntament de Martorell per arribar a un acord amb Castellví i afirma que “mancomunar serveis, i més en un poble tan petit, és molt interessant”.

La vigència del conveni està fixada, d’entrada, fins al 31 de desembre del 2019, atès que es tracta d’un acord entre els responsables municipals dels respectius ajuntaments en l’actual mandat.
En el text del conveni es manifesta la voluntat dels dos ajuntaments de “col·laborar en matèria de promoció econòmica i foment del teixit productiu del territori, mitjançant la participació en les accions que es convinguin gestionades per el Centre de Promoció Econòmica de Martorell Molí Fariner, depenent de l’Ajuntament de Martorell” i aquest darrer consistori convé d’oferir els serveis del Molí Fariner “a les persones en situació de desocupació, a les persones en procés de recerca per millora professionals, a les empreses, professionals i emprenedors de Castellví de Rosanes durant el període 2017-2019.”

Fem Xarxa Fem Empresa

L’aprovació d’aquest conveni se suma a la recent adhesió de Castellví de Rosanes al projecte Fem Xarxa Fem Empresa orientat a potenciar el teixit econòmic local. En aquest àmbit, Castellví acollirà dos cursos per a empreses i emprenedors els mesos d’abril i de novembre, les inscripcions dels quals s’obriran en breu.

Detecció de necessitats

D’altra banda, avui al matí l’Ajuntament de Castellví s’ha reunit amb personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Llobregat per iniciar la detecció de necessitats formatives a la comarca en matèria de cicles formatius i altres capacitacions de tipus professional, d’acord amb les necessitats de les empreses de la zona.

Darrera actualització: 21.01.2020 | 13:08

Imatges