Castellví iniciarà la setmana vinent una actuació urgent per retirar els arbres cremats amb risc de caure en camins i zones amb afluència de gent

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 16:30

Els propietaris de les finques forestals afectades pel foc del juliol cal que es posin de forma urgent en contacte amb el Consistori si encara no ho han fet

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes posarà en marxa a partir de la setmana vinent els treballs urgents de retirada d’arbres cremats per l’incendi del passat mes de juliol que tenen risc de caure en camins o carrers, propietats i infraestructures i zones forestals amb molta afluència de gent, en el marc de la primera fase d’actuacions a la zona cremada. El projecte d’intervenció l’han elaborat els serveis tècnics de la Diputació de Barcelona. Des de l’Ajuntament es fa una nova crida a les persones propietàries de finques forestals afectades pel foc perquè es posin en contacte amb el Consistori en cas que no ho hagin fet encara. La relació de finques forestals on és necessari actuar d’urgència per retirar arbres amb risc de caiguda s’ha publicat aquest 13 de setembre al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

La retirada dels arbres cremats es farà aplicant diferents tècniques segons la mida dels peus i la seva ubicació geogràfica, atès que hi ha zones afectades amb pendents diferents. En el cas dels marges dels camins, la neteja d’arbres cremats abastarà una franja d’uns 25 metres a banda i banda, i també es procedirà de manera semblant en zones forestals de molta afluència de gent. Igualment, s’actuarà d’urgència per retirar vegetació cremada a l’entorn de Can Sunyer i Valldaina per evitar que la seva caiguda pugui causar danys en propietats, carrers o vials.

En matèria d’infraestructures d’extinció d’incendis, es repararà el coronament del dipòsit de Mas Carmona, que van utilitzar els helicòpters per carregar aigua.

Aquesta primera fase d’actuacions urgents dissenyada per la Diputació també inclou intervencions semblants en el terme de Martorell i, a més, altres d’addicionals per evitar esllavissades en cas de pluges fortes.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 16:49