Castellví obrirà espais de reflexió per detectar situacions de violències masclistes en el marc dels actes del 25N

Dimarts, 16 de novembre de 2021 a les 13:44

S’han programat propostes des del 23 de novembre fins a l’1 de desembre en diferents barris

Castellví de Rosanes encetarà la setmana vinent els actes a l’entorn del 25N, Dia internacional contra les violències masclistes. En el marc de la programació d’aquest 2021 s’obriran diferents espais de debat i reflexió per donar eines a la ciutadania per detectar violències masclistes i situacions de microviolència a partir de propostes teatrals i de documentals.

Les activitats s’adrecen tant a les dones com als homes, ja que segons destaca la regidora de Polítiques feministes i diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, “el feminisme requereix dels homes i de les dones en la construcció d’una societat lliure de masclisme; tota la societat s’ha de sentir corresponsable en la lluita contra les violències masclistes en totes les seves formes”. Per això, afegeix la regidora, “és urgent posar la violència masclista al descobert, desemmascarar-la i plantar-li cara”, i aquest és l’objectiu de les iniciatives previstes per la regidoria els pròxims dies. 

L’arrencada de les activitats serà el dia 23 de novembre a les 18.30h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, amb un espectacle teatral interactiu titulat “Estranyes relacions”. A partir de cinc fragments teatralitzats sobre com es gesta la violència masclista s’obrirà el debat entre totes les persones assistents.

El dia 25 de novembre, es farà la lectura del manifest institucional 2021 contra la violència masclista. La primera cita, a les 18.30h, serà a la plaça del poble i la segona, a les 20.00h, al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina.

L’1 de desembre tindrà lloc la segona activitat de debat i reflexió. En aquesta ocasió, la cita és al recinte del Casal de la gent gran, on a les 18.30h es projectarà el documental ‘Ferides’ i a partir d’aquí s’iniciarà un taller d’expressió corporal i reflexió que donarà eines per detectar situacions de violència masclista i microviolència.

Marxa comarcal contra les violències masclistes

El diumenge 28 de novembre tindrà lloc una nova edició de la Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat. El punt de trobada serà el parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat. Totes les persones de Castellví de Rosanes que vulguin sumar-s’hi seran rebudes a les 12.00h al parc per la regidora Vicky Castellanos Núñez, que també és consellera comarcal de Feminismes. A l’arribada s’oferirà xocolata desfeta per recuperar forces i a les 12.30h es llegirà el manifest institucional.

Darrera actualització: 16.11.2021 | 13:51