Castellví registra cinc nous casos de COVID-19 la darrera setmana

Dilluns, 29 de març de 2021 a les 13:00

No es permeten les trobades en domicilis particulars des del passat dia 26 i fins a nova ordre

El creixement de nous casos de COVID-19 es manté i en la darrera setmana, a Castellví de Rosanes s'han registrat cinc nous casos confirmats (dades Aquas Gencat consulta 29/03/21 a les 09.30h). Això vol dir que el risc de rebrot al municipi segueix en la franja molt alta i la velocitat de propagació és de 0,71 (dades BiocomSC de la UPC, consulta 29/03/21 a les 09.40h).

Pel que fa a l'escola, divendres es va acabar el segon trimestre sense cap grup confinat segons dades del departament d'Educació (Traçacovid consulta 29/03/21 a les 09.40h).

En matèria de vacunació, a Castellví ja s'està procedint a la immunització dels veïns i veïnes de més de 80 anys. Aquest dimecres hi ha previst un dispositiu especial, segons que han avançat a l'Ajuntament responsables de l'ABS Martorell-Rural. Per aquesta raó, durant el matí es preveu utilitzar espai de la plaça com a recinte temporal d'espera en cas que fos necessari per atendre les cites de vacunació concertades.

D'altra banda, les persones de 60 a 65 anys que hagin rebut un SMS de Salut per demanar hora per vacunar-se cal que segueixin les instruccions rebudes. Els centres de vacunació per a aquest grup d'edat estan situats per ara en d'altres municipis. El desenvolupament de la campanya es fa en funció de les dosis de vacunes disponibles i pot anar variant (més informació a l'enllaç disponible en aquesta pàgina).

Evolució a la comarca
Al conjunt del Baix Llobregat Nord, les dades han empitjorat notablement la darrera setmana. El risc de rebrot està ja per sobre dels 200 punts (214 amb les darreres dades publicades) i la velocitat de propagació es manté per sobre d'1 (1,29) i això vol dir que l'epidèmia creix.
Novament és important recordar que cal mantenir les mesures de prevenció, també amb la gent amb qui ens veiem més habitualment. Les trobades ara mateix només estan permeses en espais públics (no es poden fer trobades de persones que no visquin juntes en domicilis privats). En espais públics tancats el límit és de 4 persones. En espais públics oberts, de 6. Els límits en restauració no varien (4 persones/taula màxim, excepte si viuen totes juntes).

Darrera actualització: 29.03.2021 | 13:26