Castellví suma un nou cas positiu i arriba als 100 des de l'inici de la pandèmia

Divendres, 11 de desembre de 2020 a les 00:00

A Castellví de Rosanes, el mes de desembre s'ha mostrat de moment molt més estable que el novembre i l'octubre pel que fa a la incidència del coronavirus. Aquesta setmana s'ha registrat el primer cas confirmat de desembre. Aquest contagi és el que fa 100 al municipi des de l'inici de la pandèmia al mes de març. (Dades Aquas Gencat consulta 11/12/2020 a les 10.00h).
Pel que fa a la resta d'indicadors, i atès que els números dels darrers quinze dies han estat clarament a la baixa, tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi estan en nivells molt baixos a Castellví. No obstant això, com sempre, cal mantenir la prudència.

El Baix Llobregat Nord presenta una situació diferent. La velocitat de contagi es manté constant per sobre d'1 (concretament 1,04). Això vol dir que cada persona afectada de coronavirus en contagia de mitjana més d'una. El risc de rebrot manté una tendència a la baixa. Amb les darreres dades se situa en 296 punts, encara però a la zona vermella (Salut Dades COVID, consulta 11/12/2020 a les 10.10h).

Prevenim el coronavirus a casa
- Ventilem bé els espais.
- Evitem les visites. Si en tenim alguna, sempre dins del límit màxim permès de 6 persones en total, comptant també els/les residents a domicili. En aquest cas, ventilem bé abans i després, i deixem les finestres entreobertes mentre siguin a casa per assegurar la renovació de l'aire.
- Portem la mascareta posada si estem amb algú que no sigui del nostre nucli de convivència, per molta confiança que hi tinguem. Traiem-nos-la només per menjar i beure.

Mesures vigents 
- No es pot beure ni menjar a la via pública.
- Confinament municipal de les 06h de divendres a les 06h de dilluns, llevat causa justificada (feina, metge, etc.). Ompliu en aquest cas el certificat responsable de desplaçament (enllaç en aquesta pàgina).
- Es pot arribar a municipis limítrofs amb Castellví en cas de pràctica esportiva. Aquests municipis són Martorell, Gelida, Corbera, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca. No es pot anar més enllà.
- Confinament nocturn diari de 22h a 06h.
 

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:41