Castellví trasllada al delegat de la Generalitat a Barcelona les necessitats locals en matèria de salut i transport

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 14:50

L’alcalde, la regidora de Serveis Municipals i la de Cultura s’han reunit amb Antoni Morral aquest divendres al migdia a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha traslladat avui al delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, les necessitats del municipi en matèries com la salut i el transport, entre d’altres, en una reunió que ha tingut lloc aquest divendres al migdia a l’Ajuntament. La representació municipal ha estat encapçalada per l’alcalde, Adrià Camino, i ha comptat també amb la regidora de Serveis Municipals, Vicky Castellanos Núñez, i la de Cultura, Teresa Mínguez. 

Camino, que ha fet una valoració positiva de la trobada, ha destacat d’entrada l’important esforç de la delegació per comunicar-se de forma continuada amb els Ajuntaments a través de reunions periòdiques i plataformes de missatgeria. 

Quant a les necessitats del municipi, des de l’Ajuntament s’ha explicat a Morral la disminució dels serveis de salut a Castellví els darrers anys, en què s’ha perdut un dia d’atenció mèdica a la setmana al Consultori (ara són només dos matins, i havia arribat a ser de dos matins i una tarda) i també el servei de pediatria, que ara no s’ofereix. 

A tot això, s’hi suma el fet que Castellví de Rosanes pertany a l’ABS Martorell Rural i els centres de salut pública referència per als veïns i veïnes del nucli antic, el Taió, Miralles i els Àngels són a Gelida i Masquefa, amb les dificultats afegides de la manca de transport públic freqüent cap a aquestes localitats.

Aquest, precisament, ha estat un altre dels temes tractats, el fet que els serveis d’autobús que hi ha actualment a Castellví no cobreixen les demandes del veïnat. En aquest aspecte, Morral ha apuntat la possibilitat de poder accedir en el futur al servei de transport a demanda, i des de l’equip de govern s’han traslladat al delegat les gestions que l’Ajuntament de Castellví ha estat fent els darrers mesos per incrementar la freqüència de pas del T-Bus, una millora que podria ser realitat aviat.

En la reunió de Camino, Castellanos Núñez i Mínguez amb Morral també s’ha parlat d’altres temes d’interès comú com l’escola, el conveni que està previst que subscriguin el departament d’Interior i Mossos d’Esquadra per al tractament de dades de càmeres lectores de matrícules -un acord que per a Castellví de Rosanes seria de molt interès per poder reforçar la seguretat- i de la possibilitat de poder tenir una escola bressol al municipi.

També s’ha valorat durant la trobada la intervenció dels cossos de seguretat i extinció en l’incendi que va viure Castellví de Rosanes el passat juliol, i en què Morral va ser al costat de l’Ajuntament de Castellví oferint el suport de la delegació.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 15:15