Comunicat en relació al dipòsit de Valldaina

Dijous, 8 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Castellví de Rosanes, en relació al buidat parcial del dipòsit de Valldaina aquest dijous al matí que ha provocat que aigua s'escolés carrer avall, vol fer avinent que:

- L'operació de descàrrega l'ha duta a terme l'empresa Agbar, concessionària del servei d'aigua, sense que l'Ajuntament hagués estat informat en dies previs que s'efectuaria una operació de neteja de dipòsit, malgrat que fa poques jornades hi va haver una reunió de treball entre representants municipals i de la companyia. L'aigua abocada és la de fons de dipòsit, una fracció que no es considera apta per a consum.

- L'Ajuntament ha mostrat a la concessionària la seva indignació per com s'ha fet l'operació de neteja del dipòsit -obligatòria per raons sanitàries, segons que marca la normativa, a tots els dipòsits de Catalunya-, i ha demanat a Agbar explicacions de per què no s'ha informat amb major antelació d'aquesta tasca per poder planificar les feines i fer-les en un moment més adient per les reserves hídriques i/o habilitant mesures complementàries com sistemes de recollida, per exemple.

- Des de l'Ajuntament s'emprendran les accions necessàries, i eventualment sancionadores, davant de la concessionària per aquests fets. 

L'alcalde, Adrià Camino, assenyala que "tot i que la neteja del dipòsit s'ha fet en compliment de la llei i per motius sanitaris, la situació que s'ha generat és totalment contradictòria amb tots els esforços que està fent aquest Ajuntament i la població de Castellví pel context de sequera en què vivim. Si haguéssim sigut coneixedors de l'operació amb antelació suficient, l'Ajuntament hauria preparat un sistema de reaprofitament de l'aigua". Camino afegeix que "ja hem manifestat el nostre descontentament i indignació a l'empresa concessionària, hem demanat una reunió urgent amb els responsables i es prendran totes les mesures pertinents".

Des de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes reiterem el nostre compromís amb el compliment de les mesures per fer front a l'emergència per sequera i lamentem que l'operació obligatòria de neteja del dipòsit s'hagi fet d'aquesta manera per part de la concessionària.

Darrera actualització: 8.02.2024 | 12:32