Continua l'increment de casos de coronavirus a Castellví

Divendres, 12 de març de 2021 a les 13:24

Reduir al mínim els contactes amb gent diferent és clau per aturar els contagis

Les dades de l'evolució de la pandèmia a Castellví de Rosanes la darrera setmana dibuixen un increment constant de casos que ha fet que, entre divendres 5 de març i divendres 12, les dades registrades mostrin un total de 24 nou positius (Aquas Gencat consulta 13/03 a les 11.00h). 

En aquest escenari, les dades epidemiològiques del Baix Llobregat Nord han empitjorat i la velocitat de propagació ha tornat a superar l'1 (l'epidèmia creix a la zona). L'àrea bàsica de salut de Martorell Rural, on és Castellví, és la que presenta unes xifres d'incidència més elevades en la darrera setmana dins del Baix Llobregat Nord i per sobre de la mitjana de Catalunya.

Dimecres, l'alcalde, Adrià Camino, i la regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, es van reunir amb la responsable de l'àmbit de salut Martorell rural per parlar tant de l'increment de casos a Castellví els darrers dies com del procés de vacunació al municipi (aquesta setmana ha començat la de les persones grans dependents i el seu cuidador/ora principal). 

A l'escola Mare de Déu de Montserrat, segons dades del departament d'Educació, no hi ha ara mateix cap grup confinat.

Crida a la precaució i a no relaxar-se

Des de l'Ajuntament, una vegada més, es fa una crida a tots els veïns i veïnes a mantenir les mesures de precaució i no abaixar la guàrdia, ja que qualsevol descuit pot provocar un brot. 

Malgrat que a partir de dilluns 15 es permetran a Catalunya algunes activitats més que ara, és important que tinguem contacte amb el mínim de gent possible i fer-ho sempre en condicions de seguretat (mascareta, distància, bona ventilació i higiene de mans). 

Novetats a partir de dilluns 15

El confinament nocturn es manté cada dia de la setmana, canvia, però, el comarcal, ja que es permetrà la mobilitat entre comarques amb el grup bombolla de convivència (no es podran desplaçar persones de diferents bombolles entre comarques). Aquests desplaçaments amb la bombolla de convivència han de fer-se respectant la resta de limitacions quant a trobades i reunions socials i familiars vigents.

A partir del 26 de març, les trobades es limitaran a un màxim de 4 persones en espais públics tancats -excepte quan siguin totes convivents. En espais privats no es permetran reunions de persones no convivents. 

Els equipaments esportius sense vigilància segueixen tancats, i els parcs infantils no es poden utilitzar en horari nocturn (de les 20h en endavant).

La concreció detallada de totes aquestes mesures està pendent de la seva publicació al DOGC (trobareu un document resum de les mesures a l'apartat d'enllaços).

Darrera actualització: 12.03.2021 | 13:42