Crida a la prudència en les trobades en el primer cap de setmana sense estat d'alarma

Divendres, 14 de maig de 2021 a les 14:00

L'ús de mascareta si no es menja ni es beu i la ventilació dels espais són mesures importants de prevenció

L'Ajuntament de Castellví de Rosanes demana prudència a la ciutadana en el primer cap de setmana sencer en què no estarà vigent l'estat d'alarma. Malgrat que no hi hagi restriccions horàries ni de desplaçaments, és important seguir evitant contactes amb gent amb qui no convivim i, en cas de trobar-nos amb algú, mantenir sempre les normes bàsiques de prevenció: portar la mascareta si no s'està menjant o bevent, mantenir la distància de seguretat, ventilar bé els espais interiors i fer higiene de mans tot sovint. El límit màxim de gent per a trobades socials i familiars segueix essent de 6 persones.

El consum d'aliments i de begudes de qualsevol mena en les trobades a l'espai públic segueix prohibit.

Les mesures de prevenció dictades per la Generalitat el passat 9 de maig es mantindran vigents una setmana més, fins al dia 23 (inclòs), i es preveuen canvis a partir de dilluns 24, en què s'incrementarien aforaments en algunes activitats.

La situació al Baix Llobregat Nord millora

Les darreres dades publicades pel departament de Salut de la Generalitat mostren que la situació al Baix Llobregat Nord millora. El risc de rebrot se situa a 180 punts i la velocitat de reproducció s'allunya de l'1 i està a 0,84 (Salut/Dades COVID consulta 14/05/22 a les 13.30h).

Pel que fa a Castellví de Rosanes, actualment hi ha quatre casos actius de COVID-19 al municipi, que han estat diagnosticats les darreres dues setmanes (Aquas Gencat consulta 14/05/21 a les 13.30h). Des de l'inici de la pandèmia el març del 2020, un total de 194 persones de Castellví han estat diagnosticades de coronavirus.

A l'escola Mare de Déu de Montserrat tots els grups han pogut seguir el curs des de l'aula amb normalitat durant la setmana i no n'hi ha cap de confinat.

Vacunació

Per consultar les campanyes de vacunació per grups d'edat que estan actualment en marxa i demanar hora per posar-se el vaccí, en cas que es pertanyi a alguna de les franges amb calendari obert, es pot accedir a vacunacovidsalut.cat o trucar al 061. Actualment hi ha tres processos oberts de vacunació per edat que poden demanar cita: persones nascudes del 1942 al 1951; del 1952 al 1961, i del 1962 al 1971.
En el cas del grup nascut el 1941 o abans, els contactaran directament des del consultori o CAP de referència.

Darrera actualització: 18.05.2021 | 10:46