Dilluns 21 entren en vigor noves mesures per prevenir el coronavirus que afecten la mobilitat i la restauració

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 00:00

Les limitacions seran vigents fins l’11 de gener

La Generalitat ha anunciat aquest matí noves mesures per prevenir el coronavirus després que aquesta darrera setmana les xifres al conjunt de Catalunya hagin empitjorat. Les noves restriccions, que afecten aspectes lligats a la mobilitat i la restauració entre d’altres, seran vigents fins l’11 de gener. Amb tot, el dia 28, si les dades epidemiològiques empitjoren, aquestes mesures podrien modificar-se de nou.

Les mesures que s’expliquen a continuació són un resum de les que han estat comunicades en roda de premsa pel Govern i resten pendents de publicació al DOGC per poder ser definitives. Us recomanem que consulteu el web de la Generalitat per conèixer la concreció oficial de cada mesura i aclarir dubtes (enllaç en aquesta pàgina).

Mobilitat
El confinament comarcal serà vigent tota la setmana, de dilluns a divendres, fins l’11 de gener. Així, des de Castellví només es permetrà desplaçar-se per dins del Baix Llobregat (llevat de motius justificats contemplats per la normativa com feina, metge, cura de persones dependents...).

Si es disposa d’una destinació fixa per uns dies (segona residència o reserva en un hotel o allotjament, per exemple), la bombolla de convivència (persones d’un mateix domicili) es podrà desplaçar al lloc de destí sense trencar la bombolla. Això vol dir, per exemple, que una família (residents tots al mateix domicili) pot anar a una casa rural ella sola, però no pot quedar amb una altra família per anar-hi plegats.

En tots els desplaçaments fora de la comarca caldrà dur el certificat responsable de desplaçament (enllaç en aquesta pagina).

De forma excepcional, es poden fer/rebre visites familiars i de persones properes més enllà dels límits indicats si el desplaçament es fa amb la bombolla de convivència, i sempre respectant els límits fixats per a les trobades (vegeu apartat següent). Cal recordar, però, que és important interactuar amb el mínim de gent possible amb qui no tenim contacte habitual, ja que fer-ho comporta un increment important del risc de propagació del virus. Si es pot posposar la trobada amb una persona que fa mesos que no veiem, és millor ajornar-la a un moment en què la situació de l’epidèmia sigui millor.

Trobades i horaris
Es manté el límit màxim de 6 persones per a trobades socials i familiars durant tot el període.

Excepcionalment, els dies 24 i 31 de desembre a la nit, i els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, es permeten trobades socials i familiars de fins a 10 persones sempre que no hi hagi més de dues bombolles de convivència en la trobada. És a dir, es poden trobar dues llars de 5 persones però no per exemple tres llars de 4, 2 i 4 persones, respectivament.

L’horari de confinament nocturn es manté vigent a partir de les 22h tots els dies, excepte les nits del 24 i 31 de desembre, que s’amplia fins la 1 de la matinada, i el dia 5 de gener, que s’amplia fins les 23h.

Restauració
A partir de dilluns, només es permetrà consumir dins del local i a les terrasses de 07.30 a 09.30h per esmorzar i de 13 a 15.30h per dinar. S’ha anunciat que caldrà dur posada la mascareta en els locals de restauració si estem parlant o bé esperant la comanda. Només es podrà retirar en el moment exacte de menjar i beure, i s’haurà de tornar a posar de seguida que s’aturi la ingesta.

De 19 a 22 hores es poden recollir als establiments sopars per emportar, i el lliurament de sopars a domicili està permès fins les 23h.

Les condicions d’aforaments interiors i exteriors i distàncies entre taules no varien. Tampoc el límit de 4 persones per taula.

Situació a Castellví de Rosanes i el Baix Llobregat Nord
Des de dilluns, no s’ha registrat cap nou cas a Castellví de Rosanes. Amb tot, el fet que durant el passat cap de setmana es registressin tres nous casos fa que els indicadors de velocitat de contagi i risc de rebrot al municipi no siguin favorables. Cal extremar, doncs, les precaucions, també en els àmbits on ens trobem amb la gent de confiança de la nostra bombolla ampliada.
Pel que fa a l’escola, tots els grups estan a l’aula i no n’hi ha cap de confinat, segons dades del departament d’Educació.

Al Baix Llobregat Nord, el risc de rebrot ha pujat respecte de dilluns. La velocitat de contagi es manté lleugerament per sota de l’1, però caldria que fos més baixa per aturar l’avanç de l’epidèmia. De seguida que torni a situar-se per sobre de l’1, voldrà dir que el coronavirus s’expandeix per la zona.
 

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:40