Dilluns es permetran més hores d'obertura a la restauració i més activitats presencials en l'àmbit de les extraescolars, l'ensenyament i la cultura

Divendres, 5 de març de 2021 a les 13:00

Els confinaments comarcal i nocturn es mantenen igual

La Generalitat ha anunciat alguns canvis en les mesures de prevenció del coronavirus a partir de dilluns vinent, 8 de març. On no hi haurà cap novetat és en els confinaments, que continuaran com fins ara tant pel que fa al confinament comarcal com al nocturn (de 22 a 06h).

La restauració, a partir de dilluns, podrà servir al local de forma ininterrompuda de 07.30 a 17.00h. A partir de llavors, només per emportar fins les 22h o comandes a domicili fins les 23h.

Tant els aforaments interiors com el màxim de comensals a les taules i les distàncies de seguretat es mantenen com fins ara.

En matèria d'activitats extraescolars, esport escolar i d'educació en el lleure, s'amplia la reobertura a les activitats amb alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius. Les universitats podran fer classes presencials teòriques sempre que la presencialitat no superi el 30% de l'estudiantat de cada universitat de forma simultània.

En cultura s'amplien les activitats en àmbits com museus, arxius, biblioteques o sales d'exposicions, entre d'altres.

Les trobades socials i familiars segueixen limitades a un màxim de sis persones, sense límit de bombolles, malgrat que es recomana que es barregin el mínim de bombolles possible.

La davallada de casos s'alenteix

La situació al conjunt del Baix Llobregat Nord és d'un alentiment generalitzat en la baixada dels casos. La velocitat de reproducció del virus fa dies que ronda l'1 (una mica per sobre o bé una mica per sota) i el risc de rebrot és ara mateix de 213 punts (Salut/Dades Covid consulta 05/03/202 a les 10.45h). És important que la velocitat de reproducció es pugui mantenir per sota de l'1 i com més a prop del 0 millor. Si sobrepassa l'1, vol dir que l'epidèmia creix.

A Castellví, des de divendres de la setmana passada, les dades mostren tres casos nous confirmats de coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia, ara fa aproximadament 1 any, 146 veïns i veïnes han estat diagnosticats de COVID-19.

A l'escola, tots els grups han pogut seguir les classes des del col·legi.

Darrera actualització: 08.03.2021 | 20:32