Dilluns s'autoritzarà la mobilitat per tot Catalunya per un període inicial de 7 dies

Dijous, 22 d'abril de 2021 a les 14:11

Les dades consolidades de la COVID-19 al Baix Llobregat Nord s'estabilitzen, però les provisionals podrien indicar un increment en alguns municipis

La Generalitat ha anunciat que a partir de dilluns 26 d'abril es tornarà a autoritzar la mobilitat per tot Catalunya, per un període inicial de 7 dies. La mesura estarà vigent d'entrada des de dilluns fins la mitjanit del 2 al 3 de maig. 

No obstant aquesta ampliació de la mobilitat, la Generalitat insisteix en el fet que cal limitar els contactes de persones que no convisquin al mateix domicili per evitar risc de contagis, ja que el virus continua en circulació.

Es mantenen vigents altres mesures com el confinament nocturn de 22 a 06h i la limitació de les trobades socials i familiars a 6 persones com a molt.

Situació al Baix Llobregat Nord i Castellví de Rosanes

L'avanç de la COVID-19 al Baix Llobregat Nord s'estabilitza segons les darreres dades definitives, malgrat que les provisionals pendents de consolidació podrien indicar una pujada en alguns municipis i hi ha un lleuger increment dels positius als testos d'antígens de persones simptomàtiques, que són la dada de què es disposa amb més rapidesa.

Després de l'increment de casos des de finals de març, que va dur a un augment del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció del virus, els indicadors consoldiats de la darrera setmana mostren una reducció respecte de primers d'abril tant d'una xifra com de l'altra. El risc de rebrot és actualment a l'entorn de 220 punts (Salut/Dades COVID consulta 22/04/21 a les 13.00h) i la velocitat de reproducció frega l'1. Pel que fa als ingressos hospitalaris, es mantenen en la franja alta i són 25 les persones del Baix Llobregat Nord que necessiten d'assistència a l'hospital.

Quant a la vacunació, ja hi ha gairebé 31.000 persones amb almenys una dosi de vaccí contra la COVID-19.

A Castellví de Rosanes es manté actiu un únic cas de COVID-19, detectat en els darrers 15 dies (Aquas Gencat consulta 22/04/2021 a les 13.00h). Els indicadors de risc de rebrot i velocitat de reproducció al municipi són en xifres molt baixes (BiocomSC UPC consulta 22/04/21 a les 13.10h). És important no abaixar la guàrdia per intentar que la reducció de casos actual es mantingui en el temps: distància interpersonal, mascareta, bona ventilació dels espais interiors i higiene de mans. 
Als municipis limítrofs amb Castellví, amb els quals es té habitualment més relació, les xifres de risc de rebrot encara són al llindar mitjà-alt.

Pel que fa a l'escola, tots els grups estan seguint les classes des de l'aula amb normalitat, segons les dades del departament d'Educació de la Generalitat.

Darrera actualització: 23.04.2021 | 09:13