Diumenge finalitza el confinament nocturn, però es manté vigent la limitació de 6 persones a les trobades socials i familiar

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 15:20

En l'àmbit de la vacunació, més de 750 veïns i veïnes de Castellví han rebut com a mínim una dosi

Aquest diumenge, 9 de maig, finalitza l'estat d'alarma i amb ell deixen de tenir vigència algunes mesures de prevenció de la COVID-19 com el confinament nocturn o el confinament perimetral de Catalunya. No obstant això, la Generalitat ha anunciat avui que es manté la limitació del màxim de 6 persones en trobades socials i familiars, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi donat el vistiplau a la mesura.

A la via pública, es manté la prohibició de consum d'alcohol. Tampoc no es poden consumir aliments ni begudes en les trobades o reunions en espais públics.

La mascareta segueix essent obligatòria, així com mantenir la distància mínima de seguretat d'1,5 metres entre persones no convivents.

A partir d'aquest diumenge, hi ha canvis en horaris d'alguns serveis:

  • La restauració podrà obrir de les 07.30 fins les 23h, amb les mateixes condicions d'aforament, persones per taula (4) i distàncies que fins ara. No es pot servir a la barra.
  • Les activitats culturals i esportives (com gimnasos i entrenaments) podran fer-se fins les 23h.
  • Els comerços podran obrir de les 06 fins les 22h (sempre que la seva autorització d'activitat els ho permeti). Les condicions d'aforament del comerç no varien.

Les mesures anunciades avui seran vigents del 9 al 23 de maig, ambdós inclosos.

Situació del coronavirus a Castellví de Rosanes

Segons les darreres dades publicades per Salut, actualment hi ha tres casos actius de COVID-19 a Castellví de Rosanes (Aquas Gencat consulta 07/05/2021 a les 10.00h), el darrer dels quals diagnosticat aquesta setmana.

Quant a la vacunació, i segons dades facilitades pel departament de Salut a l'Ajuntament, dimarts d'aquesta setmana ja hi havia 754 veïns i veïnes que han rebut com a mínim una dosi de vaccí. D'aquestes, 502 porten posada la primera dosi i 252, dues dosis.

Vacunació de les persones nascudes del 1962 al 1971 i altres franges de més edat

Salut ha iniciat la vacunació de les persones nascudes del 1962 al 1971. La crida ha començat pel grup de més edat dins d'aquesta franja i anirà avançant de forma esglaonada fins arribar als nascuts al 1971 a mesura que arribin més dosis.
Aquestes persones rebran un SMS informant-los que poden demanar cita. També poden concertar-la a través de vacunacovidsalut.cat.

Les persones nascudes del 1942 al 1951 seran contactades pel seu consultori o CAP de referència per a la vacunació, malgrat que també es pot demanar cita pel web indicat abans.

Finalment, les persones nascudes entre 1952 i 1961 aniran rebent un SMS d'avís per ordre d'edat (de més gran a més jove) per demanar hora per vacunar-se. També es podran adreçar quan rebin el missatge a vacunacovidsalut.cat

Evolució de la pandèmia al Baix Llobregat Nord

La situació de la COVID-19 al Baix Llobregat Nord comença a millorar després de diferents jornades d'increment important de casos. Aquest divendres, segons les darreres dades publicades, el risc de rebrot es manté molt similar al que hi havia divendres 30 d'abril, però la velocitat de propagació del virus s'alenteix i, tot i que continua essent superior a 1, és inferior a la de fa una setmana. Actualment aquesta velocitat és d'1,05 (Salut/Dades COVID consulta 07/05/21 a les 14.30h) i és important que baixi per sota de l'1 per fer recular l'epidèmia a la zona.

La xifra d'ingressats es manté en la banda alta, i hi ha gairebé 30 persones del Baix Llobregat Nord hospitalitzades pre causa del coronavirus.

Darrera actualització: 14.05.2021 | 13:07