Dues emprenedores de Castellví han participat a l'11è Concurs d'Iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord

Dimecres, 23 de juny de 2021 a les 12:12

L'acte final del certamen es va fer de manera telemàtica

L'11è Concurs d'Iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord ha comptat amb la presència de dues emprenedores castellvinenques, la major participació registrada fins ara d'empreses locals en aquest certamen. El concurs reconeix l’esforç  dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i busca també difondre la cultura emprenedora entre el jovent. Els premis del certamen es van lliurar a finals de la passada setmana en una acte virtual.

El concurs va rebre un total de 73 candidatures, de les quals 58 pertanyents a empreses i 15 a projectes joves. En aquesta nova edició s’han reformulat les categories per adaptar-les a la situació generada per la crisi sanitària de la COVID-19. El concurs ha passat així de les cinc categories d’edicions anteriors a tres categories. Els dos negocis castellvinencs -NutriGargallo i Lortu-Montse Trigueros- van presentar candidatura a les millors empreses creades a partir de 2019. 

A l'acte virtual, a part de totes les empreses i projectes joves candidats, hi van ser també presents els alcaldes, regidors i tècniques de Promoció Econòmica dels vuit municipis organitzadors (Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires). L'alcalde de Castellví, Adrià Camino, va lliurar un dels guardons del certamen.

Premis de l'11a edició del Concurs d'iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord

En la categoria de ‘Millor idea de negoci jove’ el projecte Motea de l’Institut Joan Oró de Martorell ha estat el guanyador. Es basa en dissenyar productes i oferir serveis que facilitin la comprensió i la interacció social de persones amb TEA. L’alumna Laura Moya ha estat l’encarregada de rebre el guardó, consistent un xec per valor de 250 euros pel centre i 750 euros pels alumnes i una placa commemorativa. A més, el projecte es publicarà al diari comarcal La Bústia.

El segon premi ha recaigut en el Col·legi La Mercè de Martorell amb un xec de 250 euros, un de 500 euros pels alumnes participants i una placa commemorativa. L’alumna Abril Castillo ha recollit el premi en representació del projecte Baix Verd, una cooperativa d’economia social que busca pal·liar la pèrdua generacional de l’agricultura de poble i la reinserció de col·lectius vulnerables.

I l’alumne Guillem Llopart de l’Institut Joan Oró ha recollit el tercer premi valorat en 250 euros pel centre i 250 pels alumnes, a més d’una placa commemorativa pel projecte Skill Art, una escola d’skate.

En la categoria de ‘Millor Empresa creada a partir de l’any 2019’, el primer premi per valor de 3.000 euros l’ha recollit Annabel López, gerent de Minipiu, empresa d’Esparreguera dedicada al disseny i fabricació de mobiliari infantil basat en diferents pedagogies educatives.

Maria Visa, gerent de MTS Tech d’Esparreguera, ha recollit el segon premi per valor de 1.000 euros. Una empresa especialitzada en l’automatització dels moviments interns utilitzant robòtica mòbil.

I el tercer lloc ha estat per al martorellenc Adrià Arrebola, gerent de Cinemocional, un projecte d’innovació educativa que promou el desenvolupament d’habilitats socioemocionals a través de les arts audiovisuals. Ha guanyat 500 euros.

Pel que fa la categoria de ‘Millor empresa davant la COVID-19’, el primer premi per valor de 3.000 euros i trofeu l’ha guanyat Raül Amigó d’Abrera, gerent de Manipulados Karpak, que es dedica a la distribució d’accessoris i recanvis d’automoció, serveis de manipulació, envasats, rent-a-car, flotes i distribuidor de Sanity System.

El segon premi, per valor de 1.000 euros i la placa, ha estat per Daniele Valentini, gerent de Jervis Bi Web España, empresa d’Abrera especialitzada en el desenvolupament de projectes “claus en mà”, en sectors estratègics de la indústria, com l’automoció, farmacèutica, metal·lúrgica i manufacturera”.

I en tercer lloc ha quedat l’empresa Cadepa Global Packaging d’Esparreguera que s’emporta 500 euros i placa. Una empresa dedicada al disseny i fabricació d’embalatges a mesura, per a la indústria de l’automoció, electrònica, aeroespacial, química, alimentària i de l’art. Pol Alcázar, responsable de màrqueting i comunicació, ha rebut el guardó.

El jurat

El jurat de concurs ha estat format per Natàlia Mir i Isabel de las Heras d’Innobaix, Ma Jesús Requena i Toni Garcia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Eva Valero de PIMEC, Marta Sendrà del Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat de la Generalitat, i Encarna Amezcua i Helena Mauri, del Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat.

Un any més, l’empresa Ceràmiques Sedó d’Esparreguera ha col.laborat en la realització dels trofeus i les plaques commemoratives. Tots els participants podran passar a recollir-la pel Centre de promoció econòmica del seu municipi.

El projecte Fem Xarxa, Fem Empresa

Fem Xarxa, Fem Empresa és un projecte supramunicipal, que va néixer l'any 2014 i compta amb l’impuls dels vuit municipis del Baix Llobregat Nord (Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires).

El projecte vol ajudar les empreses i emprenedors, a través de la formació, l’assessorament especialitzat i l’acompanyament, per contribuir a la seva consolidació i creixement, així com potenciar l’esperit emprenedor jove a la comarca. Es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments del Baix Llobregat Nord, amplia i completa l’oferta de serveis a les empreses del territori, i està finançat per la Diputació de Barcelona i tots els Ajuntaments implicats.

 

Darrera actualització: 23.06.2021 | 12:25