El confinament passarà a ser comarcal a partir de dilluns

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 00:00

Els límits en les trobades socials i familiars es mantenen com fins ara

El PROCICAT de la Generalitat ha anunciat canvis en les restriccions vigents fins ara per prevenir el coronavirus, que s'aplicaran a partir de dilluns 8 de febrer i per un període inicial de dues setmanes. En l'apartat de mobilitat, el confinament passa a ser comarcal. D'aquesta manera, a partir de dilluns des de Castellví de Rosanes es permeten els desplaçaments per tot el Baix Llobregat. També canvien els horaris de l'hostaleria.

En aquest darrer apartat, el de l'hostaleria, els horaris d'esmorzar s'allarguen una hora (seran de 7.30 a 10.30h) i els de dinar, una altra (es podrà servir de 13 a 16.30h). Les condicions d'aforament, el dur posada la mascareta entre plat i plat i la distància i nombre màxim de comensals per taula no varien.

En l'àmbit universitari, es permet la represa parcial de classes presencials en el cas de l'alumnat de primer curs.

On no hi ha canvis és en el límit de persones que es poden reunir en l'àmbit familiar i social. El màxim segueix essent de 6 i que no siguin de més de dues bombolles de convivència. El confinament nocturn, de 22 a 06h cada dia, segueix com fins ara.

L'increment de casos és més lent

Els casos de coronavirus segueixen pujant, tant a Castellví de Rosanes com al Baix Llobregat Nord, però ho fa a un ritme menor que setmanes anteriors.

En el cas de Castellví, de dilluns a divendres només hi ha un nou cas confirmat.

Pel que fa a l'escola, segueix el segon trimestre amb normalitat i cap grup confinat.

Al conjunt del Baix Llobregat Nord, la velocitat de reproducció del virus segueix per sota de 0,9 amb les darreres dades disponibles (Salut/Dades COVID consulta 05/02/21 a les 11.15h) malgrat que unes centèsimes per sobre de dilluns, i el risc de rebrot és de 382 punts, seguint la tendència a la baixa dels darrers dies.

No obstant això, és important no abaixar la guàrdia per no trencar la tendència a la reducció dels contagis. Les xifres d'ingressos hospitalaris encara són elevades, amb gairebé una vintena de persones del Baix Llobregat Nord ingressades per COVID-19 (unes xifres comparables amb les del maig del 2020).

Darrera actualització: 05.02.2021 | 12:46