El focus secundari de prop del Taió està per ara estabilitzat i els esforços d'extinció es concentren en aquesta zona

Dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 19:40

El veïnat evacuat de Can Sunyer i Valldaina ja pot tornar a casa

Les tasques d'extinció de l'incendi que es va declarar ahir a la tarda a la zona de Valldaina es concentren ara mateix sobretot en l'àmbit més pròxim al Taió. L'alcalde, Adrià Camino, que des d'ahir està al capdavant de la coordinació municipal de l'emergència, explica que "el focus secundari d'aquesta zona està per ara estabilitzat i els Bombers segueixen fent contingència per evitar nous focus sencundaris per causa del vent". L'alcalde, adreçant-se al veïnat del Taió, assenyala que "els vull traslladar un missatge de tranquil·litat perquè els Bombers estan treballant per evitar que hi hagi focus secundaris" prop d'aquest barri.

Els veïns i veïnes del Taió, juntament amb els de Can Sunyer i Valldaina, segueixen confinats des de la tarda d'ahir per ordre dels Bombers. 

Respecte a la situació actual de Can Sunyer i Valldaina, l'alcalde vol traslladar també un missatge de tranquil·litat al veïnat d'aquests dos barris "en el sentit que els Bombers estan fent la seva feina, la coordinació entre municipis ha estat molt ràpida i efectiva i els diferents cossos actuants, guàrdies i policies locals, ADF, Mossos, Guàrdia Civil, voluntaris... tothom està treballant en aquest operatiu de forma coordinada les darreres 24h per resoldre l'emergència".

Els veïns de Can Sunyer i Valldaina desallotjats ahir per criteris de seguretat, i que han passat la nit en hotels o cases de familiars, ja poden tornar a casa. Durant la jornada d'avui han estat atesos al restaurant de Can Sunyer per part de responsables de l'Ajuntament de Castellví. Aquí hi han pogut dinar i també hi soparan, vulguin tornar o no a casa. Camino ha agraït a aquest establiment "l'oferiment i el gest" de deixar les seves instal·lacions per acollir l'operatiu d'atenció a aquest grup de veïns i veïnes.

En cas que algun dels veïns evacuats prefereixi no retornar a casa aquesta nit, pot passar-la a l'hotel que li ha estat assignat.

Sobre el servei d'aigua a Can Sunyer i Valldaina, es preveu el restabliment del subministrament cap a les 20h. Es demana fer un ús molt responsable de l'aigua per evitar nous talls.

Camino resumeix la tarda d'avui com de "calma tensa" a l'espera que afluixi el vent i la calor i afegeix que "si hi ha qualsevol canvi, n'informarem de seguida".

Darrera actualització: 19.08.2021 | 11:30