El grup de municipis de Muntanyes del Baix, del qual forma part Castellví, engega una campanya de civisme

Dilluns, 5 de juliol de 2021 a les 14:00

L’objectiu és informar la ciutadania de com captenir-se a la natura i de quines normes s’han de respectar per protegir l’entorn, la flora i la fauna

Els 16 municipis que integren el projecte Muntanyes del Baix -del qual forma part Castellví- i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han engegat, amb l’arribada de l’estiu, una campanya digital de civisme adreçada a la ciutadania per incentivar el bon ús i la convivència als espais naturals d’aquestes 16 localitats del marge dret del Llobregat i que, entre totes, sumen 120 km2 de natura, majoritàriament muntanyosos. D’altra banda, també en el marc de les Muntanyes del Baix, a Castellví hi ha prevista una acció de senyalització a diferents accessos als espais naturals durant aquest 2021.

La campanya digital de civisme Muntanyes del Baix consta de vuit infografies temàtiques per informar la ciutadania de com el comportament a la muntanya repercuteix en l’entorn. En aquest sentit es toquen diferents temes, des del respecte a la flora i fauna i al patrimoni a la convivència amb l’agricultura, passant per aspectes com l’accés a la muntanya amb gossos o les restriccions al trànsit rodat, entre d’altres.

Les infografies s’aniran publicant periòdicament als perfils de xarxes socials del Consell Comarcal i dels 16 Ajuntaments: Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, la Palma de Cervelló, Martorell, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans.

Senyalització dels accessos a l’espai natural

El segon semestre del 2021, i en el marc del projecte Muntanyes del Baix, és previst que s’instal·lin en diferents camins de Castellví de Rosanes plafons informatius d’accés als espais naturals. Aquests plafons ja estan instal·lats en la majoria de municipis que formen part del projecte i comparteixen una estètica comuna que els identifica com a part de la iniciativa Muntanyes del Baix. Aquesta senyalització és finançada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i, en alguns punts del terme, actuarà de forma complementària a la que va ser instal·lada en el seu dia pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat dins del pla de senders de l’eix de carenes de ponent.

Darrera actualització: 05.07.2021 | 14:08