El Mes de les dones s’omple de tallers i activitats que aprofundeixen en el creixement personal, la reflexió i l’autoconeixement

Dimecres, 21 de febrer de 2024

Les propostes, per a diferents edats, començaran el 28 de febrer parlant sobre la pressió estètica i l’autoestima corporal

El Mes de les dones 2024 de Castellví de Rosanes està centrat en diferents tallers i activitats que permetran aprofundir en el creixement personal, la reflexió i l’autoconeixement. De propostes n’hi haurà per a dones i homes i per a diferents edats, i algunes de les activitats són obertes a partir dels 12 anys, com la que donarà inici al mes, un taller el dia 28 de febrer sobre la pressió estètica i l’autoestima corporal. A la cita amb el Mes de les dones també hi haurà la lectura del manifest commemoratiu del 8 de març.

El regidor de Polítiques feministes i Diversitat sexual i de gènere, Sergi Busquets, assenyala que per davant de les activitats més lúdiques, “aquest any el que volem fer és una tasca de reflexió i treball a l’entorn de diferents temes, i tractar des de diversos vessants aspectes que tenen incidència tant en la realitat de les dones, com en la dels homes i també en la dels i les adolescents, que és una etapa de gran transformació a nivell personal i relacional”.

Pressió estètica i autoestima corporal
‘Cossos’ és el títol del taller que es farà el 28 de febrer
a partir de les 18h al saló de plens. La sessió està adreçada tant a joves a partir de 12 anys com a famílies amb adolescents i joves a casa, per parlar i reflexionar sobre la pressió estètica i l’autoestima corporal.

El 6 de març, es reunirà a les 19h al saló de plens el Grup de noves masculinitats. L’activitat és oberta a la participació d’homes i també de dones, a partir de 16 anys d’edat en ambdós casos.

L’endemà, 7 de març, un nou taller adreçat a famílies donarà eines per acompanyar el pas a l’adolescència. Serà a les 19h al saló de plens i es parlarà  de canvis físics i emocionals, de diversitat sexual i de gènere, de sexualitat, de consum d’alcohol, de pantalles, etc. i es donaran eines comunicatives per tractar a casa aquests temes amb els fills i filles.

L’endemà, 8 de març, Dia de les dones, es farà la lectura del manifest commemoratiu de la jornada. A les 19.00h, la cita serà al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, i a les 20.00h, es farà una segona lectura a la plaça del poble. En aquest cas, a l’acabar hi haurà un petit concert de la mà de l’Escola de Música i Dansa de Castellví de Rosanes (EMiD).

Aquella mateixa tarda, l’entitat Escola de l’ànima dinamitzarà un taller amb el títol ‘Connecta amb la força femenina’ a la sala 2 del Centre Social. La sessió és gratuïta, durarà dues hores i començarà a les 17.00h. 

Les dues darreres propostes seran dos tallers per a dones, un al bosc municipal i un altre, al barri de Can Sunyer. La cita per al taller al bosc municipal, amb trobada a la plaça del Roure, serà el dissabte 9 de març a les 10.00h. Cal portar un coixí i es farà un taller i meditació amb els cinc sentits.

El dissabte 16 de març, per a la sessió de Can Sunyer, el punt de trobada serà davant del Centre Cívic a les 10.00h. En aquest cas, es farà un taller i una meditació amb minerals i igual que en el cas anterior, caldrà portar un coixí.

Diverses activitats de les previstes tenen el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 21.02.2024 | 14:33