El pati del Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina es remodela i tindrà jocs infantils

Divendres, 2 de setembre de 2022 a les 10:00

L’actuació forma part d’una iniciativa municipal per renovar de forma integral diferents parcs i zones de lleure de Castellví

El pati del Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina està immers des d’aquesta setmana en unes obres de remodelació integral que en canviaran la fesomia i part dels usos, amb la creació de tres zones diferenciades dins del recinte. Una de les principals novetats és la instal·lació d’una àrea de jocs per a la petita infància, adreçada a nens i nenes de 3 a 5 anys. Les actuals pistes de petanca es mantindran amb la reforma, però seran reconstruïdes i renovades.

L’actuació al pati del Centre Cívic s’integra dins d’una iniciativa municipal més àmplia d’anar remodelant diferents parcs i zones exteriors de lleure de Castellví, explica l’alcalde, Adrià Camino, que afegeix que cada intervenció es farà “des d’una perspectiva global”, pensant en el conjunt de l’espai i en quins usos ha de tenir. 

L’alcalde assenyala en aquest sentit que es preveu remodelar properament el parc de la Solidaritat de Can Sunyer per destinar-lo a espai de joc de nens i nenes més grans. “Per aquesta raó, ara fa uns mesos vam elevar el pas de vianants que connecta el Centre Cívic i el parc de la Solidaritat, per crear una ruta més segura entre les dues zones de jocs”, fa notar l’alcalde. 

Tres zones diferenciades de lleure al pati del Centre Cívic

Les obres de remodelació del pati del Centre Cívic han començat amb el moviment de terres necessari per dur a terme les diferents accions previstes. Un cop acabats els treballs, el pati tindrà de forma diferenciada una zona d’esbarjo diàfana, una àrea de jocs infantils i una remodelada àrea de petanca, a més a més de la pista exterior ja existent. La proposta de remodelació que ara es s’està fent es va presentar prèviament a l’entitat veïnal del barri i va ser valorada positivament.

La part esquerra, mirant el pati des del carrer, serà la que es destinarà a àrea d’esbarjo lliure. La zona de darrere del Centre Cívic és la que es destina a jocs infantils amb la instal·lació de diversos elements de lleure de diferents mides i característiques. Entre la zona d’esbarjo lliure i els jocs infantils s’hi instal·laran un parell de bancs i també un arbre per fer ombra. Les pistes de petanca, per la seva part, ocuparan com fins ara la part dreta del pati, però reconstruïdes.
Els treballs al pati del centre cívic es completaran amb més bancs, una font i altres intervencions de jardineria. El cost total previst de les intervencions de remodelació rondarà els 44.000 euros, IVA inclòs.

Un cop acabada la reforma del pati, es preveu poder posar també un tendal a la pista de formigó per tenir ombra als actes diürns els mesos de calor.

Reparacions i millores a l’edifici

Al barri de Can Sunyer, l’Ajuntament ha hagut d’intervenir també enguany a l’edifici del Centre Cívic per solucionar els problemes de goteres a la coberta i instal·lar-hi una línia de vida, tal com marca la normativa vigent. Així, s’ha procedit a la reparació de totes les goteres existents, situades en tres de les quatre aigües de la teulada, i s’han canviat les teules malmeses en aquests punts (vessants laterals i posterior de la coberta). A l’interior, s’han canviat els llistons de fusta del sostre que s’havien fet malbé per les filtracions d’aigua.

Els treballs de manteniment i reparació del Centre Cívic inclouran la renovació de la pintura exterior del recinte.

Darrera actualització: 02.09.2022 | 13:33