El ple aprova inicialment el DUPROCIM, un document per planificar l’actuació municipal d’emergència

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 10:00

El text analitza els diferents riscos que potencialment pot patir Castellví, des d’incendis a inundacions o nevades

El ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat, de forma inicial, el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), un instrument elaborat amb suport tècnic de la Diputació de Barcelona que analitza els diferents riscos que potencialment pot patir Castellví de Rosanes i aborda les accions i mesures necessàries per a la seva prevenció i control, així com les mesures de protecció i altres actuacions a abordar en cas d’emergència. El document s’exposarà en breu al públic per un termini de 30 dies tal com marca la normativa vigent. Passat aquest termini, se’n podrà fer l’aprovació definitiva i trametre’l a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya per a la seva homologació.

L’alcalde, Adrià Camino, assenyala en relació al DUPROCIM que “en ell consten tant els factors de risc que pot tenir el municipi com són incendi, nevada, vent, etc. com el protocol que s’ha de seguir per sobrepassar aquest possible risc”.

L’elaboració del DURPOCIM ha requerit de mesos de treball des que es va sol·licitar el suport a la Diputació l’any 2017. Aquests treballs han inclòs l’anàlisi del municipi, dels riscos potencials –incendis, nevades, inundacions, ventades, riscos de transports de mercaderies per l’AP-7, etc.– dels elements vulnerables i de l’organització municipal, entre d’altres. A partir d’aquí, s’han dissenyat els procediments operatius per a cada risc, fitxes d’actuació i cartografies amb els elements vulnerables i de protecció per a cada cas. 

Darrera actualització: 04.09.2020 | 11:17