El ple de Castellví aprova les bases per a les ajudes, beques i subvencions a les famílies del 2023

Dimarts, 29 de novembre de 2022

Els textos reguladors es passaran ara exposició pública. Al llarg de l’any vinent s’aniran obrint les respectives convocatòries

Accedeix a l'àudio de la sessió en aquest enllaç (extern)

El ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, en la sessió ordinària del mes de novembre celebrada aquest dilluns, ha aprovat de forma unànime les bases que han de regir les ajudes, beques i subvencions destinades a les famílies de Castellví de Rosanes el proper any 2023. Entre aquestes, les de llibres de text, escola bressol i estudis no obligatoris. En la majoria de casos, la normativa reguladora es manté idèntica a la del 2022.

Les bases aprovades ahir permetran convocar, al llarg del 2023, les beques per assistència a l’escola bressol de gener a desembre, les beques per a estudis no obligatoris del curs 2023-2024, les ajudes per adquirir llibres i material de text del curs 2023-2024 i també les subvencions adreçades a famílies monomarentals i monoparentals per atendre determinades despeses de l’habitatge habitual.

L’alcalde, Adrià Camino, va assenyalar que en la majoria de casos es mantenen les mateixes bases que el 2022. En el cas de les beques d’estudis no obligatoris s’ha esmenat una errada material que es va detectar a primers de tardor a les bases antigues, i pel que fa a les beques d’escola bressol s’incrementarà en 1.000 euros la dotació pressupostària prevista, ja que el 2022 hi ha hagut més demanda i s’ha esgotat la partida, motiu pel qual s’han hagut de minorar les ajudes.

En el debat plenari, la regidora Lourdes Aguiló de Fem Poble-ERC va demanar quantes persones s’havien beneficiat el 2022 de les beques d’estudis no obligatoris i si s’havia gastat la partida, i pel que fa a les beques d’escola bressol, va preguntar si s’havia tingut present la novetat de la gratuïtat de P2.

Camino, pel que fa a les beques d’estudis no obligatoris, va indicar que la partida s’havia esgotat sencera en la convocatòria 2022 i que les persones beneficiàries eren entre 30 i 40. Quant a les beques d’escola bressol, va puntualitzar que sí que s’havia tingut present la gratuïtat de P2 i que si el 2023 sobrés algun import, es tindria en compte de cara al 2024 per ajustar la partida segons les necessitats, tot recordant que anteriorment sempre s’ha esgotat la partida i que per prudència s’ha optat per fer-hi aquest increment el 2023.

Tots els regidors i regidores van donar el seu vistiplau als textos de les bases. Ara passaran pel corresponent tràmit d’exposició pública abans de poder ser definitius i entrar en vigor a primers de l’any vinent. Per a cadascuna de les ajudes, l’Ajuntament anunciarà la convocatòria una vegada es posin en marxa depenent de la naturalesa de cada tipus de suport.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 14:44