El ple dona suport als dictàmens del Consell consultiu de la gent gran del Baix Llobregat a través d’una moció

Dimarts, 26 de març de 2024

Els diferents grups municipals van posar de relleu la feina feta pels delegats i delegades en l’elaboració dels documents

El ple municipal de Castellví de Rosanes ha expressat el seu suport unànime als dictàmens que el Consell consultiu de la gent gran del Baix Llobregat, un total de tres documents elaborats al llarg del 2023 i que es van aprovar per assemblea d’aquest consell el desembre passat. Tots els grups municipals van coincidir a destacar la important feina de recollida d’informació i elaboració d’aquests dictàmens duta a terme pel Consell consultiu de la gent gran.

Els textos aprovats giren a l’entorn de tres temàtiques diferents: les pensions, l’edatisme a mitjans de comunicació i publicitat i un text més genèric sobre viure amb benestar i seguretat on es toquen aspectes relacionats amb l’habitatge i la salut, entre d’altres. Els tres dictàmens van ser presentats al ple per Vicky Castellanos Núñez, portaveu de Junts per Castellví-CP i consellera comarcal de Gent Gran, que va explicar també que el Consell consultiu de la gent gran el formen un total de 65 persones a les quals va agrair la feina feta, juntament amb la tècnica comarcal que els acompanya en tot el procés.  El Consell consultiu de la gent gran del Baix Llobregat es va constituir l’any 1995 com a òrgan de consulta i participació del col·lectiu de persones grans i de les entitats cíviques i de serveis socials relacionades amb els temes de vellesa al Baix Llobregat.

El dictamen en relació a les pensions recull a la seva part final un total de set reivindicacions de la gent gran sobre aquesta qüestió. El segon dictamen, relacionat amb l’edatisme a mitjans de comunicació i publicitat, recull cinc peticions adreçades als mitjans i al sector publicitari i que toquen també aspectes lligats a la digitalització i a la promoció d’una visió positiva de l’envelliment. Finalment, el darrer dels dictàmens, sobre viure amb benestar i seguretat i gaudir d’una bona salut, fa un total de nou reivindicacions sobre habitatge, urbanisme i seguretat, recursos de salut i l’anomenada prescripció social. 

Darrera actualització: 2.04.2024 | 14:59