El programa 'Fem Xarxa, Fem Empresa' convoca l’11è. Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 00:00

La presentació de candidatures es podrà fer de l'11 de gener al 15 de març

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, posen en marxa la convocatòria de l’11è. Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, iniciativa estrella del programa, amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests municipis.    

En aquesta nova edició es reformulen les categories per adaptar el concurs a la nova situació excepcional que estem vivint generada per la crisi sanitària de la COVID-19. El concurs passa de cinc categories en edicions anteriors a tres categories enguany: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i “Millor idea jove de negoci”.    

El pròxim 11 de gener de 2021 s’obre el termini de presentació de les candidatures i romandrà obert fins el 15 de març de 2021. La inscripció i documentació ha de ser lliurada  als serveis d'atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria. 

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén unir esforços amb l’objectiu de capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores, contribuint a la seva recuperació i consolidació arran d’aquesta situació excepcional que estem patint, a través d’aquest concurs, d’accions formatives, tallers, consultories i assessoraments, i també s’incideix en la transformació digital d’aquestes empreses per adaptar-se a la nova realitat. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels i les estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

El concurs, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.  

Categories i premis

En aquesta nova edició dels premis es proposen tres categories diferents que detallem a continuació:

  • MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2019. Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.    
  • MILLOR EMPRESA RECONVERTIDA DAVANT LA COVID-19. Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.    
  • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI. Premi de 2.250 € (repartits entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants). A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).

Requisits dels participants

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.    
S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs.   

Els requisits detallats per concórrer en cadascuna de les categories es poden trobar a les bases.

Programa 'Fem Xarxa, Fem Empresa'

El concurs s’emmarca en el programa 'Fem Xarxa, Fem Empresa', iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.   

Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Darrera actualització: 13.01.2021 | 12:55