El reglament de prestacions econòmiques de Castellví es modifica per adaptar-se a la realitat social

Dijous, 14 de gener de 2021 a les 00:00

El topall d’ingressos per unitat familiar s’incrementa un 5% i s’han inclòs ajudes per transport al metge en casos de necessitat justificada

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes disposa d’un reglament de prestacions econòmiques per atendre les necessitats dels veïns i veïnes usuaris dels Serveis Socials municipals. Aquest reglament s’ha anat modificant amb el temps per anar-lo adaptant a la realitat del municipi amb la voluntat de poder ajudar més gent en situació de dificultat. El darrer canvi, aprovat al desembre, inclou entre d’altres aspectes l’adaptació dels llindars de renda a la pujada del salari mínim interprofessional i l’increment d’un 5% els topalls d’ingressos.

Amb les noves modificacions –que es troben procés d’exposició pública després de l’aprovació unànime del ple fruit d’un treball consensuat- s’ha ajustat el salari mínim interprofessional (SMI) al valor del 2020 (950 euros mensuals) i s’ha incrementat un 5% el topall d’ingressos de la unitat familiar, passant del 75% del SMI al 80%. Alhora, i arran d’aquest darrer canvi, la quantitat màxima anual de renda per unitat familiar passa de ser 3,5 vegades el 75% del SMI a ser 3,5 vegades el 80% del salari mínim interprofessional. 

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, assenyala en relació als canvis introduïts que “sempre hem tingut clar que l’esperit d’aquest reglament és adaptar-se a les necessitats que sorgeixin i que ha de ser una eina viva que s’ajusti a les noves situacions”

Els canvis han servit també per integrar dins del reglament l’ajuda per a desplaçaments al metge que es va posar en marxa l’estiu passat. Aquest ajut està adreçat a persones que han de rebre atenció mèdica fora de Castellví i que, per diferents motius justificats, no poden fer front al desplaçament al centre sanitari. També s’han introduït canvis en les ajudes per a roba i calçat, i en prestacions com odontologia o odontologia, entre d’altres.

Finalment també s’han introduït algunes modificacions de tipus administratiu o de procediment, com establir la modificació automàtica de les dades referents al salari mínim interprofessional a mesura que la normativa de referència estatal canviï, i fer el mateix amb els topalls màxims de lloguer establerts per l’Agència Catalana de l’Habitatge. 
 

Darrera actualització: 14.01.2021 | 15:06