El risc de rebrot de coronavirus evoluciona millor que la velocitat de reproducció

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 00:00

Les darreres dades disponibles pel que fa a la incidència de la COVID-19 al Baix Llobregat Nord dibuixen un mapa on el risc de rebrot ha baixat lleugerament els últims dies (de 441 punts ha passat a 418 -Salut/Dades COVID a les 14.00h del 23/11) però, per contra, la velocitat de contagi (o de reproducció) s'ha tornat a acostar a 1 (0,95). Aquesta velocitat és important que estigui sempre per sota d'1 i com més a prop del 0 possible, perquè voldrà dir que l'epidèmia retrocedeix. Si sobrepassa l'1, vol dir que l'epidèmia s'escampa. La velocitat de reproducció fa referència a quanta gent pot contagiar una persona amb coronavirus.

Pel que fa a Castellví de Rosanes, des de divendres 20 de novembre fins avui dilluns hi ha hagut un nou cas confirmat de coronavirus (dades Aquas Gencat a les 14h del 23/11/2020). Durant la darrera setmana s'ha notat una important davallada de casos nous a Castellví.

Per aquest motiu, i més en l'entorn de reobertura d'algunes activitats i serveis que ha començat avui, l'Ajuntament apel·la a la responsabilitat individual dels veïns i veïnes i insisteix en el compliment de les mesures de prevenció per evitar que els contagis tornin a accelerar-se. Seguint les recomanacions de Protecció Civil, cal continuar restringint trobades i contactes al mínim de gent possible i respectant les limitacions vigents (vegeu imatges que acompanyen la informació. Podeu ampliar-les fent-hi clic al damunt).
El risc de rebrot a Castellví és molt similar al del conjunt del Baix Llobregat Nord (dades relatives al 19/11/2020 consultades el 23/11/2020 a les 14.00h a Biocomsc-UPC i a Salut/Dades COVID).
Pel que fa a l'escola Mare de Déu de Montserrat, actualment no hi ha cap grup confinat segons informa el departament d'Educació de la Generalitat.

De 22h a 06h no és permès desplaçar-se per la via pública fora dels casos excepcionals recollits per la normativa vigent. Si us heu de moure per feina o altra causa justificada, ompliu abans el certificat de desplaçament que trobareu en aquesta pàgina.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:41