El servei de recollida de poda es reprèn a partir del 20 de setembre de la mà de la nova concessionària

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 13:30

També s’incrementen els contenidors de selectiva i es fa una reorganització de les illes per afavorir el reciclatge entre el veïnat 

El servei de recollida de poda de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, que no es podia sol·licitar des de mitjans de juny, es reprendrà amb normalitat a partir del 20 de setembre de la mà de la nova empresa concessionària de la recollida de residus municipals. Amb motiu del canvi d’empresa, canviarà el telèfon de contacte per sol·licitar el servei de recollida de poda i de trastos. Coincidint amb l’inici del nou contracte, l’Ajuntament també farà una reorganització de les illes de contenidors per afavorir el reciclatge entre el veïnat, ja que actualment està per sota del que caldria, i incrementarà el nombre de contenidors de recollida selectiva.

Recollida de poda

El servei de recollida de poda s’oferirà a partir d’ara ara un cop per setmana (tots els dimarts no festius) i caldrà demanar-lo a partir de dilluns 20 de setembre al telèfon 699.839.886 de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15h a 18h. En aquest telèfon es prendrà nota de la petició i s’informarà del dia en què es farà la recollida, i la saca de poda no es podrà treure al carrer fins a la nit abans del pas del camió.

Cada llar podrà demanar que li recullin un màxim de dues saques per servei. Fins a 10 saques per any, la recollida és gratuïta, i a partir de la saca número 11 anual (inclosa) caldrà abonar 20,88 euros/saca en concepte de recollida i tractament, tal com es va anunciar a la  primavera quan es van aprovar els preus públics del servei.

Les saques per fer la recollida es podran comprar a l’Ajuntament (per import de 21,78 euros/saca) o bé en qualsevol altre proveïdor sempre que es respectin les característiques fixades per l’Ajuntament.

Els primers dies de la nova concessió, l’empresa procedirà a recollir les saques de peticions que abans de l’estiu haguessin quedat en llista d’espera i que encara estiguin pendents de retirar. L’empresa farà una trucada prèvia a aquestes persones per informar-los del dia de recollida. A partir de la darrera setmana de mes es començaran a recollir les noves peticions de servei per ordre d’arribada.

Recollida de trastos

Aquest servei estarà disponible el primer dijous i el tercer dissabte de cada mes, sempre que siguin feiners, i també caldrà fer-ne reserva prèvia al 699.839.886 en el mateix horari d’atenció al públic que per a la poda.
Aquest servei no té cap cost addicional i està limitat a un metre cúbic de residus per servei. S’hi poden llençar mobles, electrodomèstics, matalassos, fustes, etc. que s’hauran de treure al carrer la nit abans del dia de la recollida.

Reorganització dels contenidors

Un dels principals reptes ambientals de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes és incrementar el percentatge de recollida selectiva al municipi, ja que actualment és més baix que als pobles de l’entorn. Un primer pas és l’increment del nombre de contenidors de recollida selectiva i la reorganització que s’està duent a terme de les illes de contenidors per incrementar el percentatge de les que tenen tots els espais per reciclar (orgànica, paper, envasos i vidre). 
D’aquesta manera es vol afavorir que el veïnat pugui llençar en un sol punt totes les fraccions de la brossa, fent més còmoda la gestió.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 13:53